Gdje su nestali Bad Boysi iz Miamia?

AmicoHoops

Što se dešava sa prošlogodišnjim finalistima, Miami Heatom? Nakon vrhunski odrađenog “balon” i playoffa očekivalo se kako će u sličnom tonu nastaviti i u ovoj sezoni. Ipak, Miami Heat je trenutno daleko od playoffa, drže 12. poziciju na Istoku sa negativnih 7-12 omjerom. Od početka sezone je bilo problema. Oscilirali su s formom, odigrali jednu vrhnusku pa jednu katastrofalnu utakmicu. Nakon pobjede protiv Wizardsa, kreće crna serija. U narednih deset utakmica uspjeli su ubilježiti samo dvije pobjede, protiv Pistonsa i Raptorsa.

Najveći problem MIami Heata i njihov najveći neprijatelj su povrede. Svoju glavnu trojku Adebayo-Butler-Dragić su imali na okupu u samo pet ovosezonskih utakmica. Jedini igrači koji su odigrali sve utakmice su haubica Duncan Robinson i rookie Precious Achiuwa. Adebayo je propustio dvije utakmice, Dragić pet, Herro sedam, novopridošli Bradley 11 utakmica, dok je Jimmy Butler propustio čak 12.

Jimmy je bio u Covid protokolu, a virus je uzeo danak. Naglo je smršavio, no sinoć se vratio i odmah pokazao koliko je falio ekipi. Ubacio je 30 poena uz sedam skokova i osam asista i napokon donio pobjedu Heatu nakon negativne serije od pet vezanih poraza. Na parket se vratio i Herro i stvari su odmah bolje izgledale.

Ipak, mukama još uvijek nije došao kraj. Izvan parketa su još uvijek Dragić i Bradley, no i njihov povratak se ubrzo očekuje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*