Tko hoće Blakea?

Prije nekoliko dana Detroit Pistonsi su objavili kako je Blake Griffin odigrao posljednje minute u njihovom dresu. Nešto što definitivno očekivali, Blake Griffin je “izbačen” iz ekipe i čeka ekipu za trade ili raskid ugovora s Pistonsima.

Ovo je definitivno najgora sezona za Blakea u njegovoj karijeri. Povrede su učinile svoje, izgleda tromo i sporo na parketu, a ni odraza više nema. Nekada je žario i palio u Lob Cityu s Chris Paulom, “stavljao” na poster većinu Lige, a pojedinci kao Mozgov, Gasol i Kendrick Perkins ga i dan danas sigurno jako dobro pamte.

Kada je stigao iz Clippersa Griffin je još uvijek bio u naponu snage. Problem je bio u ostatku ekipu. Detroit Pistonsi su dugi niz godina poznati kao franšiza koja previše “luta”. Nakon šampionskih dana “Bad Boysa” Pistonsi nikako da sklope konkurentnu ekipu. Posljednji veliki potpis je bio upravo Griffin koji je tražio drugačiji izazov nakon godina neuspjeha u Clippersima. U Detroitu ga je čekao Andre Drummond, na prvu možda i sličan centar kao Deandre Jordan s kojim je Blake dotad dijelio parket. Ipak, Pistonsi nisu imali Chris Paula na playu…

Najbolju sezonu u dresu Pistonsa je imao 2018/19 kada su upisali i nastup u doigravanju. Problemi s povredama počeli su već koncem te sezone. Griffin je propustio većinu posljednje trećine sezone zbog povreda, vratio se u playoffu no uspio je odigrati samo dvije utakmice – vidno usporen zbog povrede. U prošloj sezoni odigrao je samo 18 utakmica, a dno je dotakao ove sezone. U prosjeku ubacuje 12.3 poena uz poprilično loših 36% šuta iz igre.

Griffin je i dalje kvalitetan igrač, no njegov ogroman ugovor je možda i prevelik uteg za većinu ekipa. Ove sezone Griffin će utržiti oko 36 miliona $, a naredne sezone ima player opciju, te ako ju iskoristi dobiti će još 38 miliona $ za posljednju godinu. Čini se da je zasada najrealnija opcija otkup ugovora, a nakon toga Griffin postaje neograničeni slobodni igrač i može potpisati i za veteranski minimum.

Prema kladionicama, najveći favoriti za Griffinovo dovođenje je Miami Heat, Thunderi i Kelti.

1 Comment

  1. …onaj koji ne zna ništa o najljepšoj momčadskoj igri. Velik kao moja šupa, što usred ovije laganih potesa, potpuno se dekompozirala, do potpune neprepoznatljivosti, Griffin nikad nije znao ništa o košarici – pola njegovih brojki pripišite momku koji nosi ime CP3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*