All Star blizanci i specijalisti za slobodna bacanja!

Hoopshall

U istoriji NBA, mnogo je braće, pa i onih koji su blizanci, prodefilovalo u različitim klubovima. Među najstarijima i najpoznatijima su braća Arsdale, Tom i Dick. Počeli su ugrati 1965., i zajedno su izabrani u idealnu rookie petorku a u svojoj kariji obojica su po tri puta bili učesnici All Stara.

Zanimljivo da su tokom svoje 12-godišnje karijere, u samoj jednoj sezoni igrali zajedno, i to u poslednjoj (1977. godine), kada su nastupili za tim Phoenix Sunsa.

Tokom 12 godina igranja u NBA imali su skoro pa identičan učinak – Dick je i 921 beležio meču 16.4 poen i 4.1 skok, dok je Tom odigrao 929 mečeva i davao je 15.3 poena uz 4.2 skoka. Obojica su važili za specijaliste za slobodna bacanja.

Dick je prve tri profi sezone proveo u Knicksima, da bi ga Phoenix uzeo 1968. u ekspanzionom draftu (kada se franšiza uključuje u NBA, selektira ekipu od igrača koje joj drugi timovi stave na raspolaganje). Ne samo da je ostao sa Sunsima dok nije okačio patike o klin, nego je tamo ostao radeći i kao funkcioner.

Tom je promenio mnogo više timova – čak šest, a čak i 37 godina posle povlačenja sa parketa, vlasnik je dva ne baš poželjna rekorda. Odigrao je najviše utakmica (929) i postigao najviše poena (14.232) od svih NBA igrača koji nikada nisu bili akteri play offa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*