Ponovo zajedno?

FIBA

Na nedavno završenoj Olimpijadi Slovenija je nesretno ostala bez medalje. Dončić je odigrao maestralni turnir, ubilježio triple double u polufinalu, ali nije bilo dovoljno. Ispriječio se Nicolas Batum i Francuska u polufinalnu, a u utakmici za treće mjesto Australci su dominirali protiv “prazne” Slovenije.

Ne možemo se oteti dojmu, da je Dončić imao pomoć u svoj bivšem suigraču iz reprezentacije Goranu Dragić, Slovenija bi definitivno uzela medalju. Vjerovatno i ozbiljno zaprijetila Amerikancima u finalu. Goran se nažalost po Slovence umirovio nakon osvojenog Eurobasketa, gdje je ovaj tandem dominirao.

Ako nisu mogli ponovo zaigrati u reprezentaciji, čini se da će zaigrati u NBA ligi! Goran je tradean u Raptorse, koji se nalaze u svojevrsnom rebuildingu. Odmah po dolasku u Kanadu bilo je jasno kako se tamo neće zadržati i da Raptorsi traže ekipu za još jednu razmjenu. Kao prvi favoriti isplivali su Dallas Mavericksi. Raptorsi bi po svemu sudeći pristali na Mosesa Browna, Dwighta Powella i još jednog rezervistu koji bi tu bio da popuni razliku u plaćama. Stvar je u tome da se ovaj trade ne može odraditi sve do 10. mjeseca zbog Mosesa Browna koji je prije nekoliko tjedana stigao u Mavse u razmjeni iz Boston Celticsa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*