Kako je Bogdan zaludio Ameriku

FIBA

Bogdan Bogdanović je u Ameriku stigao kao etabliran igrač. Sezone u Partizanu i Feneru su od njega napravile sjajnog igrača, pa je zaslužio i najveći rookie ugovor u povijesti. Velika očekivanja su bila pred njim u Sacramentu, a već u prvoj sezoni je dosta njih i opravdao. Početak sezone je za njega bio težak. Nije igrao prvih nekoliko utakmica, a nakon toga mu je trebalo nekoliko tjedana na prilagodbu. No, kada se naviknuo Bogdan je počeo igrati sjajnu košarku. Sve češće je bio dvoznamenkast, a nerijetko je znao otići i preko 20 poena.

Devet neverovatnih meseci Bogdana Bogdanovića

Bio je najbolji igrač Kingsa, koji su imali katastrofalnu sezonu. Bogdan je praktički bio jedina svijetla točka sezone, te čovjek od kojega su najviše ovisili. Bio je MVP rookie sophmore utakmice, a sezonu je okrunio i izborom u Drugu rookie petorku.

U drugoj sezoni u Kingsima je trebao podići igru na višlji nivo, no uoči početka sezone Bogdan je doživio povredu na utakmici reprezentacije Srbije protiv Estonije. Propustio je prvih 10 utakmica sezone zbog povrede, a u to vrijeme Kingsi su imali furiozan početak. Igrali su sjajno, a samo se još čekao Bogdan. Prve utakmice je još odigrao “pod kočnicom”, hvatao je formu. Krenuo je protiv Spursa kojima je ubacio 22 poena, a nedugo zatim sasuo je i Clippersima 26. Niz dvoznamenkastih predstava je nastavio u još 16 utakmica i tako dao naznake sjajne forme.

 

“Najbolja Bogdanova igra u posljednjih nekoliko nedelja”

Treća, ispostaviti će se i posljednja sezona u Kingsima je bila najbolja. Bogdan je povećao prosjek poena. Zabijao je dotada najvišljih 15 poena u prosjeku i pokazao je da definitivno može napraviti razliku i na NBA parketima. Ipak, ugovor mu je isticao, Divac je otišao sa mjesta GM-a, a Kingsi su možda pomalo i neopravdano pustili Bogdana. Svoje nade su položili u Buddy Hielda, a zasada im se to nikako nije isplatilo.

Bogdan je išao u potragu za novom sredinom, a kada se činilo da će postati novi Giannisov suigrač u Bucksima, stvari su se preokrenule preko noći. Bucksi su prekršili NBA pravila, razgovarali su s Bogdanom prije službenog početka prijelaznog roka i prelazak je propao. Nije se dugo čekalo da Bogdan pronađe novu ekipu. Hawksi su mu ponudili 4-godišnji ugovor vrijedan čak 72 miliona $ što je Bogdan objeručke prihvatio. I nije se pokajao.

Hawksi su bili najugodnije iznenađenje prošlogodišnje sezone. Dogurali su čak do Finala Istoka, a da nije bilo povrede Trae Younga, a bogami i Bogdana serija je lako mogla otići na drugu stranu. Iako je odigrao možda i najbolju sezonu u karijeri, ona je bila prožeta povredama – nažalost. Odigrao je samo 44 utakmica, povredio se već nakon devet kola i nije ga bilo sve do drugog mjeseca. No, kada se vratio krenuo je furiozno. Tražio je formu prvih nekoliko utakmica, a onda je protiv Sunsa napokon krenuo uzlaznom putanjom. Igrao je sjajno do kraja sezone, bio jedan od ključnih igrača Hawksa u završnici i glavni kreator iz vanjske linije uz Younga. Pokazao je po ko zna koji put liderske sposobnosti, a nakon te utakmice protiv Sunsa sve do kraja sezone više niti jednom nije išao ispod 10 poena na utakmici.

U narednoj sezoni nadamo se da će ga povrede zaobići, a očekujemo još bolje stvari – i od Bogdana i od Hawksa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*