Kako je KG umalo završio u Warriorsima!

Garnett
Youtube / screenshot

Prema rečima Chrisa Mullina pre više od 10 godina The Kid je umalo prešao u Warriorse umesto u Celticse.  Garnett je bio u odličnim odnosima s tada najvećom zvezdom Warriorsa  Baronom Davisom. Baronu i Warriorsima je taman trebao centar kako bi mogli ozbiljnije zapretiti konkurentima na zapadu.

Sezonu pre toga su senzacionalno izbacili Mavse kao prvorangiranu ekipu već u prvom krugu playoffa i s Garnettom bi bili strašno opasni. U Wolvese je u sklopu tradea trebao otići Jason Richardson i nešto pickova. Prema Mullinovim rećima to je bila gotova stvar, sve dok tadašnji vlasnik Warriorsa Chris Cohan nije odustao od tradea.

Posle toga Ainge više nije gubio vreme i doveo je The Kida u Boston i oformio šampionski tim, koji je titulu vratio u Garden a KG je osvojio svoju jedinu šampionsku titulu:

Warriorsi su pre deceniju, u period nakog Garnettovog odlaska u Boston, imali spektakularan napadački trojac kojem je falio upravo igrač Garnettovog kalibra da bi se popelina sam vrh. Chris Mullin, Tim Hardaway i Mitch Richmond, poznati i kao Run TMC, bili su neko ko nije ostavljao navijače ravnodušnim.  O njima je pisao i naš kolega sa sajta Aktualac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*