Cleveland će uvek biti dom Nanceima

Larry Nance Jr. nakon tri godine napustio je Cleveland. Tri i po sezona, 182 meča i 9.5 poena, 7.5 skokova i 2.6 asistencija je učinak ovog igrača, čiji je otac nosio i proslavio se u istom dresu.

je nakon odlaska iz Clevelanda objavio ovaj tekst, a prevela ga je FB stranica Cleveland Cavaliers – Balkan:

“Cleveland Cavaliersi – organizacija za koju sam igrao samo tri i po godine, ali sam bio deo nje 28 godina. Od trenutka kada sam bio u tatinim rukama i kad sam gledao kada mu se dres povlači do trenutka kada sam sa porodicom dočekivao Shaqa 2009. u našu ulicu i čak kada sam kada sam igrao 1 na 1 sa Kobyem Altmanom dok sam još išao u srednju školu, ova organizacija je uvek bila deo mog života.

Kada sam bio trejdovan ovde to je bila najbolja moguća stvar koja je mogla da se dogodi meni i mojoj porodici. Igrao sam sa solidnim momkom iz Akrona i bio tima koji je igrao u finalu. Imao sam sreće da kupim kuću 10 minuta od mesta gde sam odrastao. I najveći poklon ikada, dočekali smo bebu.

Pošto sam rođen i pošto sam odrastao ovde, uvek sam osećao da Cleveland i ljudi koji žive ovde zaslužuje više. Više ljubavi, više priznanja, više shvatanja. Dok sam igrao ovde, pokušao sam da pomognem u vezi toga i samo zato što odlazim u drugi tim to neće prestati, ovo će uvek biti moja kuća.

Najbolji način da objasnim kako se sve ovo desilo je da se vratimo u playoff 2018. godine. Kada sam trejdovan ovde, nikada nisam igrao u nekim bitnim utakmicama, a upao sam u tim koji juri titulu i da budem iskren, nisam bio spreman za to. Da bi igrali u playoffu i da bi bili uspešni, morate biti komforni u svojoj koži, a ja to nisam bio. Otkad sam okusio taj nivo košarke, želja da se vratim baš tu je rasla i rasla. U poslednje tri godine, od tog playoffa, naučio sam ko sam kao košarkaš i pripremao sam se da u slučaju da mi se opet ukaže prilika budem spreman.

Što se tiče Cavsa… ovaj tim će biti problem u istočnoj konferenciji kada mladi sazre. Darius Garland, harizmatični lider sa igrom kakvom svi plejmejkeri priželjkuju. Collin Sexton je jedan od najefikasniji skorera u ligi i najveći radnik kojeg sam upoznao. Nikada nisam bio pored mladog Kawhija Lwonarda, ali mogu pretpostaviti da je isti kao Isaac Okoro.

Jarrett Allen, ima 23 godine, a već sad je jedan od najboljih zaštitnika obruča i centar je kakav bi svaki tim bio srećan da ima. Veoma dobar igrač i dobar čovek. Mnogo puta sam igrao protiv Laurija Markkanena tako da sam upoznat kakav matchup problem može biti. Iako nisam bio mnogo pored Evana Mobleya, gledao samo nekoliko njegovih treninga i on je potencijal koji vrišti da će postati nova zvezda.

Koby i uprava su uradili neverovatan posao draftovanjem i dovođenjem mladog talenta. Nažalost po mene, ja sam prestar sa željom da pobeđujem i željom za velikom scenom.

Ovaj trejd je apsolutno dogovor izmeđe uprave i mene. Izrazio sam želju da pobeđujem odmah Kobyju i upravi i pitao ih da li je moguće da napravimo trejd koji bi pomogao obe strane i uradili su upravo to. Odlazak u Portland je nešto zbog čega sam jako uzbuđen. Ovo je tim koji je bio na velikoj sceni, koji je gledan, i ja sam spreman da im pomognem da se popnu još više. Ovo je prilika koju sam spreman da iskoristim i želim da se zahvalim Cavsima što su me pripremili za to.

Moja porodica i ja ne možemo biti zahvalniji Cavsima i celoj Northeast Ohio zajednici. Cleveland će uvek biti dom Nanceima.”

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*