Odluka je pala – Simmons odlazi iz Phille!

Photo by Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images

Ben Simmons je već dugo vremena na izlaznim vratima Sixersa. Odnosi između Sixersa i Simmonsa su zahladili nakon ispadanja iz playoffa prošle sezone. Ben je prema nekim glasinama ignorirao trenera Doca Riversa i većinu suigrača cijelo ljeto, kao da je i sam bio svjestan da narednu sezonu neće dočekati u dresu Sixersa. Ipak, dovoljno dobra ponuda nije stigla i Simmons je još uvijek u Philli. U jednom trenutku pomirili su se s činjenicom da Ben ne ide nigdje, no čini se da bi ipak mogao biti razmjenjen do početka nove sezone.

Ipak, prije nekoliko dana Ben Simmons je obavijestio Sixerse kako ne misli više igrati za njih, te da se neće pojaviti na trening kampu. Možda i očekivano, pritisak nakon razočaravajućeg izdanja u nekoliko zadnjih doigravanja je bio prevelik. Nakon zadnjeg, prema nekim informacijama Doc Rivers ga je oštro kritizirao u svlačionici i tu su odnosi pukli. Sixersi su sada u potrazi za ekipom koja želi Simmonsa, no problem je što će ova njegova izjava definitivno smanjiti njegovu vrijednost na tržištu.

Kao glavni favoriti izdvojili su se Wolvesi koji ne odustaje od Simmonsa. Zasada najveći problem predstavljaju plaće, odnosno Wolvesi moraju pronaći još jednu ekipu da sudjeluju u razmjeni. Zainteresiranih strana još uvijek nema, a dovođenjem Simmonsa uz KAT-a, Edwardsa i Russella Wolvesi postaju ozbiljna ekipa. No, pregovori neće biti nimalo lagani. Sixersi nisu impresionirani ponudom Wolvesa, koji praktički izvan udarnog trojca i nemaju previše toga za ponuditi. Vjerujemo da su KAT i Edwards nedodirljivi, a paket oko Russella Sixersima nije pretjerano zanimljiv.

Druga ekipa koja bi mogla dovesti Simmonsa su Blazersi. Bilo je nekoliko glasina da su razgovarali oko tradea Simmons – CJ McCollum. Ovo bi bio win-win za obje ekipe. Blazersi u trenutnoj postavi nisu među glavnim favoritima za naslov. Nekoliko posljednjih sezona su pokušavali, a niti ovo ljeto nisu ojačali ekipu jakim imenima – već isključivo dobrim rotacijskim igračima. Lillardu je strpljenje pri kraju i morati će reagirati ukoliko ga žele zadržati. Ova razmjena bi potencijalno bila dobra za obje ekipe. Blazersi dobijaju novu “krv” u Allstar igraču Simmonsu, koji je jedan od najboljih bekova Lige – bez obzira na njegov strah od šuta. Odlično bi se uklopio sa Lillardom i šanse Blazersa bi bile nešto veće nego s McCollumom u postavi.

S druge strane Sixersima treba bek šuter. Green je razočarao prošle sezone, te bi mu uloga s klupe bila primjerenija. McCollum je odličan igrač, definitivno bi mogao odmah pomoći Sixersima.

1 Trackback / Pingback

  1. Najveći gubitnici NBA otvaranja - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*