Rocketsi su mogli kreirati najbolji tim u povijesti NBA

Screenshot/Ostataksveta

Trend koji se provlači kroz NBA u posljednje vrijeme je kreiranje Velikih Trojki, pa čak i četvorki. U današnjoj NBA više nemate konstatnu u vidu lidera franšize oko koga se kreira tim, već timovi zarad što boljeg i bržeg rezultata dovode superzvezde, astronomski trošeći novac i probijajući cap.

Jesmo li svi u Kawhi Leonardi videli novog lidera Greggovih Spursa? Jesmo. Jesmo li se nadali da će Paul George, poput nekada Reggie Millera, postati zaštitni znak Indiane? Jesmo. Da li su Westbrook i Kevin Durant mogli biti taj dvojac koji bi OKC vodio do istorijskog prstena? Svakako. Šta da kažemo za DeRozana koji je razočaran otišao iz Toronta, ili Marka Gasola koji je otišao iz Memphisa zarad prstena.

Trejdovi i kreiranje supertimova postao je praktički jedini način da se dođe do nekog ozbiljnijeg rezultata. Warriorsi su svoju ekipu sastavili većinom preko drafta, no potpisom Duranta su postali prava sila. Takve situacije su bile jako rijetke u prijašnje vrijeme, no ekipa Houston Rocketsa je propustila priliku života.

Imali su Ralpha Samsona pod košem i čekao se super jaki draft. Kako su birali prvi, odmah su bacili oko na Olajuwona, i činilo se kako će i oni sklopiti svoje Twin Towerse. No, Blazersi koji su imali drugi pick na tom draftu, su bili u potrazi za zvijezdom na centarskim pozicijama.

Prema Olajuwonovoj knjizi, Blazersi su ponudili drugi pick na tom draftu za Ralpha Samsona. Rocketsi su taj trade odbili. Taj drugi pick se mogao pretvoriti u Jordana, a samo zamislite Jordana i Olajuwona u jednoj ekipi… Kasnije se Olajuwonu pridružio i Drexler, a da je tu bio i Jordan, imali bi najjaču trojku svih vremena. Ultimativna Velika trojka, naslov bi bio gotovo zagarantira, a vjerujem da bi neka ekipa i do današnjeg dana jako teška mogla pronaći bolja tri igrača.

No, Rocketsi su išli drugim putem, Sampson je na kraju imao ogromnih problema s povredama, no na njihovu sreću The Dream je bio dovoljno dobar da im donese naslov.

1 Comment

  1. bili bi vladari zapada dugo nitko ne zna kakav ce tko biti očito s trazili sampsona htjeli sj 2 velika igraca u reketu zato su te rocketse zvali towersi ali su se raspali sampson stalno ozljeden bioi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*