Mad max ili: Autentični luđak NBA!

USA Basketball

Autentični luđak NBA, koji je zbog svog ekscentričnog ponašanja i skandala bio poznat po nadimku – ‘Mad max’. Gotovo svake večeri, na parketu i van njega trudio se da ga opravda. O njemu je u svojoj kolumni pisao poznati novinar Edin Avdić.

U Portlandu se popeo u 10-ti red gledališta i pretukao navijača dok je napad njegovog Houstona još trajao.

Šutirao je iz svih mogućih pozicija i niko nije imao hrabrosti da mu prigovori. Na univerzitetu Florida je bio najbolji strelac svih vremena ali je taj skor brisan jer je priznao da je primao novac za igranje u NCAA te da je šmrkao kokain pred važne utakmice.

Nebrojeno puta je gađao sudije žvakom i ledom, a najveće grehove je pravio van terena. Nekoliko puta je bio u centru pažnje jer je tukao pripadnice lepšeg pola, a 1997 godine odlukom suda morao je da isplati 700.000 dolara jednoj djevojci kojoj je namjerno prenio herpes!

Poznati novinar Michael Wilbon je je jednom prilikom opisao svoj susret sa Maxwellom u Houstonu:

“Bio je potpuni mrak i u datom trenutku mi je bilo jasno da sam se izgubio. Nastavio sam da pešačim u jednom pravcu i naleteo na neki automobil.

Prozor se spustio i ugledao sam poznato lice zakrvavljenih očiju “Mike, šta radiš ovdje sam na ulici? Znaš li koliko je opasan ovaj kraj? Uđi da te vozim u hotel… Dok sam ulazio u auto na zadnjem sjedištu sam primjetio hrpu oružja. Automatska puška M-16, Uzi i barem tri pištolja…Verne šta je ovo? Što će ti ovoliko oružja? “Lična zaštita šefe”, odgovorio je Maxwell, “U ovo doba ima svakakvih likova na ulici”….

I pored svih ovih incidenata, Vernon je imao zapaženu karijeru. Ima dva šampionska prstena sa Houstonom, a za 10 godina NBA karijere njegov prosek je nešto ispod 13 poena po utakmici.

Uspeo da uđe u odabrano društvo od igrača koji su uspeli da ubace 30 i više poena za četvrtinu, kada je 1991. godine Klivlendu ubacio 51 poen.

1 Comment

  1. Bio je tricas kakav se ne pamti znao je zabijati s velikih udaljenosti steta sta su ga trejdali 96 uz houstona i on i cassel da su ostalu mogli su bit u vrhu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*