Igrači koji ne propuštaju play off!

Clutchpoints

Era Gregga Popovicha u Spursima proizvela je mnoge rekorde koji će u istoriji NBA biti zapisani zlatnim slovima. Ono što je svakako interesantno jeste da coach Gregg od 1997-1998 sezone, druge otkakao samostalno radi, propustio je playoff samo u posljednje dve sezone. Dakle 22 uzastopne sezone Pop je vodio Spurse u razigravanje. Od toga pet titula i jedno izgubljeno finale svakako je nešto hvale vredno.

U Spursima rekorder je sjajni Francuz Tony Parker. Jedan je od arhitekata sjajnih timskih speha Spursa, uz Tima Duncana – zaštitno lice franšize u poslednjih 20 godina. Zanimljivo da je Duncan propustio jedan play off, i to 1999-2000 kada je bio povređen. Najbolji igrač današnjice, Lebron James, propustio je play off u svoje dve uvodne sezone u Cavsima, te u protekloj sezoni kada su nakon njegove povrede Lakersi potpuno potonuli.

U samom vrhu all-time liste je legendarni dvojac Stockton-Malone sa 19 uzastopnih playoffa, sa Parkerom je izjednačen Kidd, a zatim slijede Duncan i Robert Horry.

YahooSports

Od donedavno aktivnih igrača prvo je tu JJ Redick. Sjajni šuter odigrao je 13 uzastopnih playoffa, sve do prošle sezone. Pelicansi nisu uspjeli izboriti doigravanje i tako je Redickov niz stao. JJ je imao sjajnu karijeru, jedan je od najbolji šutera ikada u NCAA i NBA ligi. Godinama je “terorizirao” protivničke obrane i mrežice, a najveći “pečat” je ostavio u Orlandu u kojemu je proveo sedam sezona, te Clippersima u kojima je proveo četiri sezone. Objavio je odluku kako se povlači iz košarke. Prošla sezona je bila obilježena povredama, odigrao je samo 13 utakmica za Mavse i JJ je odlučio reći “zbogom košarci”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*