Gospodar prstenova!

Steve Kerr je još uvek mlad trener, ali je svoje mesto u istoriji magične igre debelo zaslužio. I kao igrač i kao trener bio je sjajan, a za sada na kontu ima osam osvojenih prstenova.

Kreator moćnih Warriorsa, koji su pod njegovom palicom uzeli tri titule unutar njegovih prvih pet trenerskih godina, s tim da su svaki puta igrali veliko finale. Cavsi i pretprošle godine Raptorsi “uzeli” su im ta dva prstena koja fale. Protekle dve sezone su izuzetak, povrede Klaya Thompsona u velikom finalu sa Raptorsima i Stepha Currya nakon pet utakmica su im obilježile sezone. Klay je propustio dve cele sezone, a Curry se vratio tek na samom kraju i to u debelo limitiranoj minutaži. Niti jednu od prethodne dve sezone Ratnici nisu igrai u play offu.

Warriorsi su odlučili žrtvovati sezonu, što im je donijelio visoki drugi pick na draftu. Wiseman se nije dobro snašao u svojoj prvoj NBA sezoni, i čini se da GSW nije na najbolji način iskoristio rebuilding period.

Kerr, prema kojem svi igrači, pa i oni iz protivničkih tabora, imajo samo reči hvale i respect, istakao je posle osvajanja posljednje titule da je ove godine to bilo najteže do sada:

Ovo su najteže godine u kratkoj trenerskoj karijeri. Pet godina sam tu, ali ovo je najteže bilo najteže. Teško je odbraniti prsten, biti u Velikom finalu četiri godine zaredom. Vi znate bolje, koliko timova je u tome uspelo? Mnogo je internih stvari koje su se dogodile. Kao trener, moraš da balansiraš, da držiš sve na okupu, treniraš svakog dana…“, kazao je Kerr.

Ratnici su prošle godine odlučili produžiti ugovor sa svojim trenerom. Detalji ugovora nisu objavljeni, sukladno politici ekipe.

No, Kerr nije uspešan samo kao trener. Kerr je bio i sjajan igrač, timski igrač koji je bio deo tima sjajne dinastije Bullsa, i saigrač Michaelu Jordanu. Sa Bullsima je u periodu od 1996 do 1998 osvojio 3 titule prvaka. Kerr je vrlo važnu ulogu odigrao u finalnoj seriji sa Utahom 1997, kada je u poslednjim sekundama meča broj 6 pogodio za titulu.

Iste godine Kerr je osvojio titulu na All Staru u šutiranju trojki.

Još dve titule kao igrač osvojio je sa Spursima, 1999 i 2003. godine, gde je pod komandom Gregga Popovicha, bio saigrač još uvek aktivnim zvezdama poput Parkera, Ginobilija…

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. "Bože, pa naravno Đoković!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*