Izboden 11 puta, jedva preživeo, ali je za Celte te godine dao krv, znoj i – dušu

NBA Buzz

25 septembar 2000. godine, Paul Pierce bih hteo da zaboravi. Te večeri je u jednom klubu izboden 11 puta po licu, vratima i leđima, od jednog uboda probijena su mu pluća. A uz to mu je razbijena i flaša o glavu. Te noći je jedva ostao živ, zahvaljujući brzoj reakciji saigrača koji ga je iz tadašnjeg noćnog kluba “Buzz Club”odvezao u bolnicu. Svedoci su tvrdili da je Pierce pokušavao da razdvoji osobe koje su se tukle, kada je uboden.

Dve i po godine posle napada. Pirce je donirao 2,5 miliona dolara za tehnološko unapređenje hirurškog odeljenja medicinskog centra u kojem se oporavio od povreda.

Od tada je prošlo 20 godina, Pierce je postao košarkaška ikona Bostona i NBA. Međutim, njegov košmar je dugo trajao…

Ljudi ne znaju za to, ali posle sam bio toliko paranoičan da sam dve godine nosio pištolj. Držao sam ga u autu i stalno ga imao blizu sebe. Nisam više mogao da budem u velikoj grupi ljudi, nisam moga normalni ni da spavam, budio bih se usred noći. Imao sam stalni policijski nadzor ispred kuće. Toliko sam bio paranoičan,” rekao je Pierceu podkastu “All the smoke”.

Ne samo da je nosio pištolj, već je bio spreman i da puca iz njega.

Takvo iskustvo te promeni. Ne znaš kuda da ideš, gde da gledaš, stalno si na oprezu i misliš kako ćeš da ubiješ nekog “.

NBA Buzz

I pored teških povreda, Pirs se oporavio do početka sezone i bio je jedini igrač Seltiksa koji je u toj sezoni odigrao sve 82 utakmice! I beležio je 25.3 poena, 6.4 skoka, 3 asistencije i 1.7 krađa po meču.

Legenda Celta

Piercea je Boston draftovao kao desetog picka 1998. godine. Tokom 15 godina u Bostonu postao je sedmi igrač po broju skokova (6.651), peti po broju asistencija (4.305), četvrti u blokadama (668), treći na večnoj listi po broju utakmica (1.102), drugi najbolji strelac franšize (24.021 poena), iza Johna Havliceka, te najbolji kradljivac lopti (1.583) i trojkaš svih vremena Celticsa (1.823).

Tokom 15 sezona u Bostonu deset puta ih je dovodio do plej-ofa i osvojio jednu titulu – 2008, prvu za Boston posle 22 godine i za sada poslednju. Prosečno je u zelenom dresu beležio 21,4 poena, 5,9 skokova, 3,8 asistencija, 1,4 ukradene lopte.

Poslednje četiri godine NBA karijere proveo je u Brooklyn Netsima, Wizardsima i Los Angeles Clippersima.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*