Kako je CP3 izgubio opkladu protiv Jordana

“Ovo je za tebe dušo”, rekao je legendarni Michael Jordan, tada rookiju, Dikembe Mutombou, pre nego što je zatvorenih očiju ispalio hitac sa linije slobodnih bacanja i – pogodio.

Bio je novembar, 1991, “njegovo leteće visočanstvo” i njegovi Bullsi gostovali su kod Denver Nuggetsa. Domaćin nije mogao parirati Bullsima, koji su lagano dobili, Jordan je ubacio 37 poena, a na drugoj strani u toj debitantskoj sezoni maestralan Mutombo imao je 22 poena i 9 skokova. Nekoliko sekundi pred kraj desio se nezaboravan događaj…

MJ je fauliran nekoliko sekundi do kraja, prvo slobodno je pogodio bez problema, a nakon verbalne provokacije mladog Mutomboa, koji ga pitao da li sme zatvorenih očiju da šutira penal, MJ je prihvatio i potom “bez koske” pogodio bacanje.

Nedavno je MJ ponovio “podvig”, u toku leta 2016., kada mu je tadašnji play Clippersa Chris Paul postavio sličan zadatak tokom košarkaškog kampa za decu na kojem su obojica učestvovala. Paul mu je postavio zadatak da šutira na koš i ukoliko bi vezao tri promašaja svakom detetu koje se u tom trenutku nalazilo u blizini morao bi da pokloni po jedan par “Jordanki”. Iako je Paul pokušao na svaki način omesti Jordana, najbolji košarkaš svih vremena nije promašio ni jednom, a krilni centar Clippersa je u jednom trenutku Jordanu stavio ruke na oči, no MJ je opet pogodio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*