Kršni Bjelopoljac, meke ruke i velikog srca

Streeter Lecka/Getty Images

Neobičan a upečatljiv košarkaš. Kršni Bjelopoljac, Predrag Drobnjak, afirmisao se u Partizanu. Nezgrapne građe, meke ruke, i velike borbenosti donosio je prevagu pod koševima.

U NBA je i više nego solidno nastupao za Sonicse, Clipperse i Hawkse (7,9 poena, 3,5 skokova u proseku), dok je osim Partizana (u dva navrata, 1992-1998 i 2006-07), u Evropi nastupao za Efes Pilsen, Tau Keramiku, Đionu, Bešiktaš, i PAOK.

Sa reprezentacijom Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, osvojio je Mundobasket 1998. i 2002. godine, a 2001. i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Nakon osamostaljenja Crne Gore, nastupao je i za selekciju ove zemlje.

“Aooo, pa ovo je sjajno”

Dok je boravio u NBA, popularnost je sticao i van košarkaških terena:

Prvi showman među divovima

Ni Predragu Drobnjaku sigurno ni samom nije jasno šta je hteo da kaže i postigne u jednoj od najsuludijih reklama, koja je besmislena, ali je svakako smešna…

Bodrenje svog tima

Jedan je od onih bivših zvezda koji nakon odlaska u penzijz živi mirnim životom. Od 2015 je radio kao skaut Sakremento Kingsa, a redovno se može viđati na tribinama lokalnih košarkaških utakmica, posebno voli da podržava svoj nekadašnji klub, Partizan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*