Najbolje destinacije za Irvinga

clutchpoints

Kyrie Irving je prije samog početka sezone potvrdio kako se neće cijepiti protiv Covida, a to je pokrenulo lavinu u Nba ligi. Odlučeno je kako Kyrie neće moći igrati domaće utakmice, zbog toga što nije cijepljen. Mogao bi igrati samo gostujuće utakmice i to uz striktna pravila da iz hotelske sobe na gostovanjima može samo za timske aktivnosti, u suprotnom može slijediti i velika kazna. Npr u Kanadi u slučaju prekršenja Covid protokola prijeti čak i zatvorska kazna. Sve u svemu, uprava Netsa je odlučila kako Kyrie neće igrati niti domaće niti gostujuće utakmice sve dok se ne cijepi. Tako je već prošlo nekoliko utakmice nove sezone, a od Kyriea ni traga ni glasa.

Trenutno je trade vrijednost Irvinga ništavna, niti jedna ekipa ga ne želi, najviše iz razloga što neće biti dostupan barem na polovici utakmica. Uz to, Kyrie je u dosadašnjoj karijeri pokazao da je svojeglav, pa je iz gotovo svake ekipe otišao u nešto lošijim odnosima, počevši od Cavsa, pa od Kelta. Ipak, nekoliko ekipa bi se ipak moglo upustiti u razmjenu za Irvinga, a u nastavku donosimo tri moguća trade paketa za Irvinga.

Philadephia Sixersi

Sixersi se nalaze u sličnom problemu kao i Netsi. Samo što njihov playmaker nema problema s cjepivom, već ponašanjem. Saga Sixersa i Bena Simmonsa traje od konca prošle sezone. Počelo je kaznama zbog propuštanja trening kampa, a kada se Simmons vratio na treninge, nije trebalo dugo da ga Doc zbog nezainteresiranosti pošalje u svlačionicu. GM Sixersa Morey je izjavio da su spremni biti bez Simmonsa čak i sve četiri godine koliko mu traje ugovor, ako ne dođe dobra ponuda za razmjenu. Ili se Simmons dozove pameti.

Trade bi imao smisla za obje ekipe. Sixersima fali playmaker, a teško da mogu dobiti boljeg od Irvinga. Uz to, pored sebe će imati Thybullea, Harrisa i Embiida koji bi ga pokrivali u obrani, a u napadu bi Kyrie znao što treba raditi. Ovim tradeom bi mogle profitirati obje ekipe, ako ništa drugo zamijenili bi Allstar igrače koji sada svakako ne igraju.

Dallas Mavericks

Mavsima još uvijek fali igrač koji bi mogao biti od pomoći Dončiću. Zingis to nije, a ova sezona nažalost potvrđuje te tvrdnje. I dalje se ne snalazi u napadu Mavsa, loše šutira a uz to njegovim problemi s povredama nisu stali. Jednostavno, oni i Dončić izgleda nisu dobar fit. Tradeom za Irvinga, Dončića bi rasteretili u dijelu kreacije, a on i Irving bi činili možda i najopasniji bekovski par Lige. Istina, ova ekipa bi patila u obrani, no vjerujemo da bi bombastičan napad to mogao nadoknaditi.

Los Angeles Clippers

Pitanje je koliko Clippersi mogu dati, a da se ne riješe prvih zvijezda Georgea i Leonarda. Ipak, u ovom trenutku kada su gotovo cijelu sezonu bez Leonarda, Irving bi im sjeo samo tako. Uz to, ova trojka bi bila možda i najjača u Ligi. Za razliku od Mavsa, ovdje Irving ne bi bio toliko veliki problem u obrani, jer PG je sjajan na tom dijelu parketa, a o Leonardovoj obrani ne treba trošiti riječi. Također, Irving bi ponovno surađivao s Lueom, trenerom koji mu je donio naslov prvaka 2016. godine s Cavsima.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*