Agent 0 – prvi revolveraš NBA lige

Youtube / screenshot

Gilbert Arenas je bio veoma interesantan momak. Izabran je tek 31. Pickom, iako su prognoze najavljivale mnogo više.Uvjerljivo najveći motiv tokom karijere za njega bila je — osveta. Jednom prilikom kada nije upao u američki tim za Olimpijadu rekao je da će svim trenerima u stožeru zabiti 50 poena u NBA. Donekle je i uspio, ubacivši D’Anthonyu i Sunsima 54 i McMillanu i Supersonicsima 51.

Agent Zero je bio na vrhuncu 2007. godine. Ubacivao je gotovo 30 poena u prosjeku za svoje Wizardse i bio jedan od najbolji (i najuzbudljivijih) bekova Lige. Redovno je ubacivao preko 30 poena, a ponekada je izledao nezaustavljivo.

Nažalost, počeli su problemi s povredama. Počeo je padati u formi, propustio je gotovo čitavu iduću sezone zbog povrede. U potpunosti se vratio tek 2009. godine, no bez obzira na oporavak ovo je bio kraj Gilbertove karijere.

Te sezone Gilbertov suigrač je bio Javaris Crittenton. Tijekom jednog leta njih dvojica su se sukobili oko kartaške igre. Iduće što znamo je da su obojica potegla pištolje nakon jednog treninga u svlačionici Wizardsa. Obojica su tog dana završila svoje sezone. Arenas se nikada nije vratio isti, a Crittenton čak više nije ni igrao u NBA.

U jednom intervjuu Arenas je malo detaljnije ispričao ovu priču. -“Kartali su i Javale (McGee) je dobio posljednju partiju, jer već smo polako slijetali. Na to je Javaris poludio i krenuo napasti McGeea. Krenuo sam ga braniti i rekao da ću zapaliti i njega i auto. A onda ću ga spasiti samo da bih ga upucao. Odgovorio mi je da će on ponijeti pištolje.”-

Samo dan kasnije Agent Zero je odlučio ponijeti nekoliko nenapunjenih pištolja u svlačionicu. No, Javaris je imao slične planove, samo što je on ponio napunjene pištolje. Obojica su potegli, a jedva su iz razdvojili u svlačionici. Situacija se na kraju smirila, a obojica su bili suspendirani do kraja sezone. Arenas više nikada nije bio isti, dok je Javaris ipak malo lošije prošao. Uhićen je 2011. godine zbog ubojstva i sada služi 23-godišnju kaznu.

Popularni Swaggy P, hodajuća maskota NBA Lige izjavio je kako je zapravo on sukrivac za ovaj incident. Odnosno, on je kako bi rekli u narodu “zakuhao stvari”. Kuharica Young je podbadao Arenasa kako je “mekan”, te zbijao šale i vjerovatno “prebacio” Arenasa preko ruba, da zapravo dođe s pištoljem u svlačionicu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*