Mladi Lebron, Big Ben, Mo, Pavlović – i eto rekorda!!!

Cleveland Cavaliers FB

Bla je to sezona 2008 – 2009, u kojoj su Lakersi predvođeni Kobeom stigli do svoje nove titule. U finalu je pao Orlando Magic, bio je 4-1 u seriji za tim iz LA.

Dwyane Wade (Miami) bio je najbolji strelac, Derrick Rose rookie godine, Dwight Howard iz Orlanda najbolji odbrambeni igrač i najbolji bloker, Chris Paul iz Hornetsa najbolji asistent ujedno i kradljivac lige.

No, jedan je tim definitivno prijatno iznenadio u toj sezoni. Bili su to Cavsi, predvođeni 24-godišnjim Lebronom Jamesom. Oni su sa 66 pobeda i svega 16 poraza bili najbolji tim nakon regularnog dela. Bio je to ujedno i njihov najbolji učinak u istoriji franšize. Lebron koji je sezonu završio sa 28.4 poena, 7.6 skokova, 7.1 asistencije i 1.7 ukradene lopte, te je izabran za MVP-a prvenstva. Njegov tadašnji trener Mike Brown izabran je za trenera godine.

Nisu Cavsi po imenima imali zvučnu ekipu te sezone. Osim Lebrona bio je tu nekadašnji šampion sa Pistonsima Ben Wallace, play Mo Willams, litvanski div Zydrunas Ilgauskas, naš Saša Pavlović, Delonte West…

Cavsi su nakon prvog mesta u konferenciji, u play offu preskočili Pistonse (4-0) te Hawkse (4-0), ali su u konferencijskom finalu ispali od Orlanda (2-4).

Bila je ovo i pored ne toliko atraktivnih igračkih imena zapravo vrlo dobra ekipa. U pet sezone prve Lebronove ere u Cavsima, svake su godine igrali u play offu, a u sezoni 2006-07 stigli su i do velikog finala gde su ih Spursi počistili (0-4). Lebron je četiri puta biran za MVP-a.

1 Comment

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Avanture Big Z-a - Ostatak Sveta
  2. Veliko srce 'nežnoga džina' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*