Najbolji neamerički košarkaši: Jokić i Dončić među elitom

Hoopshype / screenshot

Specijalizovani košarkaški sajt “Hups Hajp” sastavio je listu od 75 najboljih košarkaša rođenih van Sjedinjenih Američkih Država, kao svojevrsni odgovor na spisak 75 najboljih igrača NBA lige svih vremena.

Na prvom mestu je Hakeem Olajuwon, iz Nigerije, koji je 1994 i 1995 vodio Rocketse do njihove dve poslednje titule. Drugi je Nemac, Dirk Nowitzki, legenda Dallasa, koji je ostavio dubok trag u NBA, i Dallas je vodio do titule 2011. godine. Celu svoju karijeru, 21 sezonu, proveo je u istom klubu. Treći je Grk Giannis Antetokoumpo, aktuelni šampion i MVP finala, koji je Buckse konačno doveo do vrha. Na četvrtom mestu je Kanađanin Steve Nash, a peti je Španac Pau Gasol koj je za Bryantom u LA stigao do dve prstena.

Pinterest

Od naših igrača najbolje plasiran je Srbin Nikola Jokić, aktuelni MVP lige, koji je na 8. mestu, Luka Dončić iz Slovenije je 11., Dražen Petrović iz Hrvatske je 14., a sledi Peđa Stojaković koji je na 16. mestu, potom Vlade Divac (20.), Toni Kukoč (22.), Goran Dragić (29.) i Dino Rađa (37.)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*