“Hteo sam da Garnett bude zaštitno lice Raptorsa”

CARLO ALLEGRI / AFP / Getty

Jedna od legend NBA lige i dvostruki šampion sa Detroit Pistonsima, Isiah Thomas bio je prvi generalni menadžer Toronto Raptorsa. Nakon što je završio igračku karijeru, 1994. godine, angažovan je od strane Toronto da promoviše novu franšizu koja je od sezone 1995-96 počea nastupati u NBA pod nazivom – Raptorsi.

Bio je njihov izvršni potpredsednik i bio deo inicijalne vlasničke strukture. Tokom njegove trogodišnje kanadske avanture, tim je putem drafta doveo nekoliko zvučnih imena uključujući Damona Stoudamirea, Marcusa Cambya i Tracya McGradya.

No, kako je Thomas kasnije rekao, njegova prva želja te 1995 godine bio je neko drugi:

“Prvi momak kojeg sam skautirao bio je Kevin Garnett. Hteo sam da bude prvi pick u istoriji franšize iz Toronta. Tada smo imali pravo na 7 pick i verovao sam da niti jedan drugi tim neće birati mršavka koji u NBA dolazi direktno iz srednje škole…”

No, prevario se. Potpredsednik Wolvsa Kevin McHale prepoznao je Garnettov potencijal, i klub ga je birao kao 5. picka. Garnett je postao zaštitno lice tima iz Minnesote, a bio je i akter jednog od najvećih transfera u istoriji franšize.

Thomas je Toronto napustio vrlo brzo, tri godine nakon što je postao VP otišao je zbog sukoba sa tadašnjim članovima uprave.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*