Green: “Sramota me je”

Screenshot

Drejmond Grin, igrač aktuelnih NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa, izvinio se saigraču Džordanu Pulu i njegovoj porodici zbog udarca koji mu je zadao u fizičkom obračunu za vreme treninga pre nekoliko dana, preneli su medijim, kao i naše kolege iz KOŠ magazina.

“Pre svega, moji su postupci bili pogrešni. To izaziva ogroman osećaj posramljenosti. Ne samo kod mene, jer sam ja taj koji je kriv za ono što se dogodilo, nego i zato što se s tim sada mora nositi i Džordan, ekipa i cela organizacija”, rekao je Grin na konferenciji za medije.

“S tim mora da se nosi i Džordanova porodica koja je videla snimak incidenta. Njegova majka i njegov otac su videli taj snimak. Da je moja majka videla tako nešto znam kako bi se osećala. Ja sam ga pogledao 15 puta, možda i više, jer kad gledam taj video, pomislim: ‘Ovo izgleda grozno!’ Ovo izgleda groznije nego što sam mislio. To je jadno”, rekao je Grin, i najavio da će se na kraće vreme odvojiti od ekipe.

Golden Stejt Voriorsi će u odbranu titule krenuti 18. oktobra, kada će ugostiti Los Anđeles Lejkerse, a Grina su novinari je pitali očekuje li da će biti u ekipi na otvaranju sezone. “Da, očekujem da ću igrati. Hoću li igrati? To je već druga priča. O tome moramo promisliti. Odgovor na to pitanje je da se moramo ponašati prema osećaju.”

Do petka nismo znali kakav je to prekršaj napravio Grin, znalo se da je ušao u raspravu sa Grinom i da je preterao, ali malo ko je pomislio da ga je u nokautirao – pesnicom u glavu.

Grin je napravio ozbiljan prekršaj, očekuje ga suspenzija, a novinar “Atletika” Sem Amik napisao je da je Grin po ko zna koji put izgubio poštovanje i poštovanje saigrača.

Samo, ovoga puta situacija je mnogo ozbiljnija, video je procureo u javnost i veliko je pitanje kako će Voriorsi rešiti ovu situaciju.

Grin je poznat kao temperamentan košarkaš, verovatno mu nije prvi put da je napravio sličan prekršaj, ali sada je sve mnogo ozbiljnije zato što je video isplivao i videlo ga je na milione ljudi.

NBA sezona počinje 18. oktobra, Voriorsi su aktuelni šampioni NBA i ovo bi moglo ozbiljno da ih poremeti na startu takmičarskog dela.

Draymond Green, jedan je od ključnih igrača i motor šampionskih ratnika. Njegov pobednički mentalitet i životinjski nagon koji tera saigrače na maksimum značajan je sastojak četvorostruko šampionskog uspeha ekipe Steva Kerra. No Draymond je poznat i po istoriji svog problematičnog ponašanja u NBA ligi. Podsetimo se nekih situacija:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*