Čudan meč u kojem su Warriorsi imali samo 5 zdravih igrača

screenshot

Izvor: Back 2 Back

Jedna od najčudnijih utakmica u NBA-u ikada odigrala se 14. aprila 2010-te godine između Golden State Warriorsa i Portland Trail Blazersa.

Ovo je bila poslednja utakmica sezone za Worriorse u sezoni 2010, i nije imala nikakav rezultatski značaj, Blazersi su vec bili u play offu dok se Warriorsi iste godine nisu domogli doigravanja. Takodje roster Warriorsa u ovoj utakmici bio je pun povređenih igrača i imali su samo šestoricu koji su bili na raspolaganju za igru.

U startnoj postavi su se nasli Stephen Curry, Monta Ellis, Anthony Tolliver, Reggie Williams, Chris Hunter a na klupi je bio Devean George. Anthony Morrow i Ronny Turiaf su bili povređeni ali po pravilu na utakmici je moralo da bude 8 igrača pa su se oni našli u protokolu.

Nažalost čim je utakmica pocela centar Warriorsa Chris Hunter se povredio i nije mogao da igra. Sada su imali samo 5 igrača koji su mogli da igraju, a Stephen Curry, Monta Ellis, Reggie Williams i Anthony Toliver su bili primorani da igraju 48 minuta dok je Devean Georgge igrao “samo” 42 minuta.

Čudan deo utakmice je počeo kada je Devean George bio isključen sa utakmice napravivši svoj 6-ti faul. Pošto nisu imali dostupnog igrača, trener Warriorsa Don Nelson je molio sudije da dopuste Devean George-u da igra uprkos tome sto ima 6 faulova, ali sudija nije dozvolio.

Pošto nista drugo nije mogao da učini Nelson je u igru ubacio povređenog Anthony Morrow-a i takođe Turiaf-a ali je našao rupu u pravilu, naterao je ovu dvojicu da prave faulove sve dok nisu bili izbačeni sto je kasnije dozvolilo Devean George-u da igra.

Najčudnije od sveg je što su Warriorsi pobedili, a do pobede su ih vodili Monta Ellis sa 34 poena i Curry sa 42 poena. Obojica za punih 48 minuta, koliko su proveli na parketu. 

Tako je Curry kao rookie bio u prvom planu na ovom meču, a GSW je sličan ‘podvig’ ponovio dve godine kasnije kada su izveli postavu sa svim rookie igračima, među kojima je bio i Klay Thompson.

1 Trackback / Pingback

  1. Nudili Currya za Boguta, no 'Jeleni' su rekli - NE! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*