In Kemba we trust!

DallasMorningNews

Dallas Mavericksima ne ide bajno ove sezone. Trenutno su deveta ekipa na zapadu, a uvelike ovise o svom najboljem igraču Luki Dončiću. Luka nosi ogroman teret na leđima, posebno u napadu. Mavsi gotovo svaki napad igraju kroz njega, a posebno je opasno kada je Luka izvan stroja, kao sinoć protiv Cavsa.

Ipak, ukazalo se jedno poznato lice i tek u svojoj trećoj utakmici ove sezone demantirao natpise da mu je karijera gotova. Kemba Walker je u posljednjih nekoliko sezone imao ogromnih problema s koljenima. Nije odigrao cijelu sezonu još od njegove posljednje u dresu Hornetsa u 2018/19 sezoni. Nakon toga je prešao u Celticse i igrao svake sezone sve manje i manje. Nakon Kleta slijedio je prelazak u Knickse no i tamo je vrlo brzo ispao iz rotacije. Thibs ga je koristio u prvom dijelu sezone, a tek nakon što su Knicksi imali veliki problema s povredama u bekovskoj liniji Kemba je vraćen na parket. Učinak je bio zanemariv.

Knicksi su ga se riješili i Kemba je čekao pravu ponudu za povratak na parket. Ona je stigla od Dallas Mavericksa. Nadali su se da će pronaći beka koji će barem na kratko moći zamijeniti Luku (kada su već tako olako pustili Brunsona). GM Mavsa Nico Harrison izjavio je kako je svjestan da su Kembina koljena u ruševnom stanju, no isto tako da je stanje najbolje u posljednje dvije godine.

Kemba je donekle to i potvrdio u utakmici protiv Cavsa. Igrao je kao u najboljim danima, te su Mavsi bez Dončića bili jako blizu pobjede protiv gotovo kompletnih Cavsa. Ubacio je 32 poena, s tim da je 19 ubacio u prvom dijelu. Izvrsno je kontrolirao igru, sjajno probijao prvu liniju Cavsa i Mavsi su najviše zahvaljujući njemu bili u igri do samog kraja. Imali su šut za pobjedu, no nažalost nisu pogodili i Cavsi su se provukli. Sreća u nesreći je da je Kemba izgleda pronašao formu i ako ga Kidd dozira, potencijalno bi mogli imati vrijednog igrača rotacije u Kembi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*