Zašto je Horace Grant nosio svoje poznate naočare?

Youtube / screenshot

Visokog momka iz šampionske generacije Bullsa 1990-ih, prepoznajemo po dve stvari: velikoj borbenosti i značajnom doprinosu šampionskim titulama uz đJordana, Pippena i ekipu Bullsa u njihovom prvom tripletu, i drugo – zbog pomalo nezgrapnih naočara koje su postale njegov zaštitni znak. Možda i najcool naočare posle onih koje je nosio Kareem Abdul-Jabbar.

Iako je u početku imao zdravstvenih problema pa je naočare nosio zbog lošeg vida, laserskom operacijo,m on je otklonio sve probleme i mogao je da igra bez njih. No, odlučio se da ih zadrži:

“Počeo sam ih nositi jer sam praktično bio slep. Nakon nekoliko godina uradio sam operaciju, ali sam nastavio da ih nosim bez dioptrije. Bilo je nekih bakica i deda koji su dolazili i zahvaljivali što ih nosim. Govorili su mi kako njihova deca i unučići smatraju zabaravnim nositi zaštitne naočare tokom bavljenja sportom zbog mene, i nastavio sam tako nositi naočare kako bi to i dalje bilo cool za decu.”

Grant je u NBA proveo 17 sezona, da bi se penzionisao 2004, osvojivši četiri titule – tri sa Bullsima i jednu sa Lakerima. Njegovi nećaci, Jerian i Jeramy Grant trenutno igraju u NBA, jedan nastupa za Wizardse, a drugi za Denver.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*