Top 5: Učinak naših 11.-13.3.

1 Dario Šarić

35min  29p 7s 5a

Učinak karijere mladog Šibenčanina! Fantastična utakmica u pobedi na Lakersima. Bilo ga je svuda na terenu, najbolji igrač u stvaranju prednosti za Sixerse, imali su čak +21 dok je on na terenu. Imao je 50% šuta i soldnih 3/7 za trojku. Dosada najbolja utakmica karijere i definitivno istakao kandidaturu za rookiea godine!

2 Ivica Zubac

30min  25p 11s

Magic je inzistirao na startnoj poziciji za ovog momak i bio je u pravu! Još jedan career high na našoj listi pripada Ivici Zubcu. Odlična partija protiv Jokera i Nuggetsa u kojoj je bio potpuno nezaustavljiv. Zabio je gotovo sve šuteve, imao je 12/15 a uz to je ostvario i double double učinak dodavši tome 11 skokova. Zabijao je kako je htio, šutem sa distance, floater nakon picka, u low postu, izludio je centre Nuggetsa.

3 Nikola Jokić

30min  20p 14s 2a

Imao je Jokara dve vrlo dobre partije u zadnjih nekoliko dana. Prva je bila u pobedi protiv Kingsa. Dominirao je u skoku, a zabijao je opet na sve moguće načine. Druga utakmica je bila protiv Lakersa u direktnom duelu sa još jednim momkom sa ove liste, Zubcem. Tu je odigrao samo 24minute jer je bilo dosta protiv loših Lakersa. Imao je opet nekoliko sjajnih asista, a zabio je 19 poena uz 9 skokova.

4 Nikola Mirotić

29min  24p 11s

Nakon dugo vremena ukazao se i Nikola Mirotić. Nakon izjave da će biti odstranjen iz rotacije Nikola je odigrao utakmicu sezonu. U pobedi nad Hornetsima ugradio je čak 24 poena uz 5 pogođenih trojki. Takva igra je trebala Bullsima od početka sezone. Uzeo je i 11 skokova i dobro se borio protiv centar Hornetsa. S njim na terenu Bullsi su ostvarili čak +13, što dovoljno govori koliko je važan igrač za Bullse kada dobro igra!

5 Nemanja Bjelica

29min  16p 10s 2a

U sjajnoj pobedi nad možda i najboljom domaćinskom ekipom lige Nemanja je bio najbolji igrač s klupe. Gotovo savršen šut, 6/7 i čak 16 poena. Odigrao je sjajnu utakmicu, saigrači mu sve više i više veruju u napadu, a Nemanja se napokon oslobodio. Šutira sad bez problema i pogađa, a razvio je odličnu kemiju s Townsom. Vrlo dobra partija u jako bitnoj pobedi Wolvesa koji sa ovom sjajnom serijom sada čak i mogu gajiti nade o postsezoni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*