Recap sezone: Brooklyn Nets

Mandatory Credit: Adam Hunger-USA TODAY Sports

Još koji dan i službeno je gotova sezona 2016/17. Dobili smo nove-stare prvake, Durant je na kraju uzeo svoj prsten, a podeljene su i individualne nagrade. Red je da prođemo kroz sve ekipu u kratkom recapu ove sezone!

Za početak krećemo od začelja lige. Tamo su ove sezone bili zakucani Brooklyn Netsi. Očajni tradeovi koji su ih ostavili i bez izbora na draftu razlog je zašto su u ovakvoj situaciji. Ni na početku sezone prognoze nisu bile dobre, a kada se pogleda njihov roster stvar je kristalno jasna.

Analiza rezultata

Netsi su završili sa najgorim scoreom lige. Uspeli su pobediti u 20 utakmica, a izgubili su njih 62. Početak sezone je bio katastrofalan. Odmah su u prvom mesecu izgubili 7 utakmica zaredom, kada su napokon prekinuli niz protiv Clippersa u 2 produžetka. No to nije bio najgori period sezone. Posle Nove godine Netsi kao da su zaboravili igrati. 16 uzastopnih poraza za ekipu iz Brooklyna, s tim da su u 12. mesecu uspeli stići na niz od 11 izgubljenih. Kasnije su se stvari malo stabilizirale, no daleko je to od dobre situacije. Najveći skapl su skinuli u ranije pomenutoj utakmici protiv Clippersa, a jedina stvar što ih može radovati je 2-2 score sa gradskim rivalima Knicksima.

Analiza igre

Iako su uverljivo najgora ekipa lige možemo reći da je Atkinson odradio dobar posao. S ovakvim rosterom se više i nije moglo. Glavno pojačanje prije sezone je bio Jeremy Lin koji se nije naigrao, te je nastupio u samo 36 utakmica. Netsi su na trenutke igrali i solidnu obranu, napad je imao smisla no jednostavno nije bilo kvalitete da se to pretoči u pobede. Duo Lopez-Bogdanović je odlično surađivao do Bojanovog tradea. Atkinson je temeljio svoj napad na Lopezovoj low post igri, te Bojanovom šutu i cuttovima. Na kraju krajeva igra nije izgledala toliko loše, koliko je bila loša egzekucija. Jednostavno premalo je kvalitete u rosteru Netsa i to se jako osetilo u većini utakmica. Neke su uspeli izvući, no više od ovoga nije moglo.

Zvezda ekipe – Brook Lopez

Uverljivo najbolji igrač Netsa i čovek oko kojega se sve vrti. Ove sezone je čak izbegao svoje probleme s povredama i odigrao je 75 utakmica, što je za njega ogromna brojka. Dodao je šut za tri poena u svoj veliki napadački arsenal, tako da je sada postao i legitimna pretnja izvana. Na njegovoj low post igri se zasnivao napad Netsa, a dosta je dobro i dodavao i pronalazio cuttere. No najveći problem je i dalje bila obrana. Nije nikakav zaštitnik obruča, spor je na nogama te je u ovakvoj rotaciji Netsa to još više dolazilo do izražaja. Uz to jedan je od gorih skakača lige i tu je najviše prostora za napredak. Na kraju je imao proseke od 20,5 poena, 5,4 skoka i 2,3 asista.

Naš Babo!

Kod Netsa valja spomenuti i našeg Bojana Bogdanovića. Odličan šuter koji ove sezone nikako nije mogao pronaći formu s Olimpijade. Jako je teško dolazio do slobodnog šuta, sigurači jednostavno nisu dovoljno dobro kreirali za njega, a Babo je ipak prespor za NBA da kreira sam. Barem nije da to radi celu utakmicu. Vukao je koliko je mogao, zaradio si je transfer u legitimnu playoff ekipu gde je pokazao odlične igre. Na kraju je u Netsima odigrao 55 utakmica s prosecima od 14,2 poena, 3,6 skoka i 1,6 asist.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Najava sezone 2017/18 Atlantic - Ostatak Sveta
  2. Nets 2018 - 2019: U Brooklynu je vruće, šampionski vruće! - Ostatak Sveta
  3. Brooklyn Nets 2020-2021: Milimetar do uspjeha - Ostatak Sveta
  4. Durant: Šta očekujete od ovakvog Brooklyna? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*