Durant: Šta očekujete od ovakvog Brooklyna?

Screenshot

Kevin Durant, košarkaš Netsa, otvorio je dušu za Bleacher Report i tom prilikom izneo stavove koji će biti interesantni javnosti, prenose portali uključujući i B92.

Kada se nabrajaju lideri u NBA ligi, često se izostavlja njegovo ime.

“Ja nisam lider? Šta to, dođavola, znači? Mnogi kažu da nisam lider jer nisam rekao Kajriju da se vakciniše. Ili se nisam usudio. Neću da kažem odraslom čoveku šta može, a šta ne može da radi u svom životu. Ne mogu da utičem na njegove stavove”, rekao je Durant.

Bruklin je tek 12. na Istoku sa skorom 6-9. Posebno je šokantan za navijače ove franšize bio poraz od Kingsa, gde su primili čak 153 poena!!! Za tim koji je samo godinu dana pre pretendovao za sam vrh lige, sa zvezdama poput Duranta, Irwinga, Hardena, Aldridgea, Jordana, Griffina, Millsa… sada se sve na ispodprosečan tim sa jednom superzvezdom, što je Durant i nagovestio….

“Pogledajte našu startnu postavu. Sumner, O Neale, Joe Harris, Claxton i ja. Nije nepoštovanje, ali šta očekujete od ove grupe? Očekujete da pobedimo jer sam ja tu. Očekujete da igramo dobro jer je ’broj 7’ tu”, dodao je on.

Zanimljivo da nije ni pomenuo Bena Simmonsa koji je konačno zaigrao, ali su njegove partije zaista ispod svakog nivoa – 5.8 poena, 6.1 skok i 5.6 asistencija u uvodnih 10 mečeva.

Dosta se priča i o tome da Durant nije srećan u Brooklynu i da želi da bude trejdovan.

“Zaista se dobro zabavljam. Voleo bih da možete da me čujete kako pričam tokom utakmice. Kada bi nam pojačali mikrofon, ljudi bi prestali sa pitanjima da li sam srećan ili ne. Uživam svaki put kad izađem na je**ni teren, delo jer sam pokidao Ahilovu tetivu, delom zbog pandemije… Nisam znao da li ću ponovo moći da igram“, kazao je Durent.

Durant ove sezone u proseku ima 30,3 poena, 6,5 skokova i 5,3 asistencije po meču.


Brooklyn po sezonama – analize:


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*