Oni su nezaustavljivi!

Golden State je napravio ono po šta je i otišao na prvi meč duela sa Rocketsima. Napravio je brejk i tako anulirao prednost domaćeg terena za ‘Rakete’. Sinoć je bilo 119 – 106 za GSW, i 1-0 u seriji za šampione.

No, nije počelo onako kako je Kerr zamislio. Njegova ‘postava smrti’ sa kojom je započeo meč nije uspela slomiti domaćina, a Houston je tokom prve četvrtine imao i maksimalnu prednost od 9 poena. No, Kerr je vrhunski trenerski lisac i uz pomoć zamena uspostavlja ritam, i do poluvremena je nerešeno.

No, timska snaga šampiona stupa na snagu u trećoj deonici, kada GSW stiže do dvocifrene prednosti. Šampioni su stegli odbranu, bili su nezaustavljivi u napadu, a Durant je rešetao kako je stigao. Od kada su stigli do 85 – 72 prednost nisu ispuštali, a Houston je uspeo u poslednjoj deonici stići na minus 2, no to je bio samo uvod u novu seriju Warriorsa od 9-0 kojo su rešili meč.

Najzaslužniji za trijumf bili su Kevin Durant i Klay Thompson. Durantula je postigao 37 poena (14/27 iz igre), dok je Thompson u presudnim trenucima meča pogađao trojke i završio sa 28 poena (6/15 za tri). Iako je Draymond Green završio sa svega pet poena, ali i po po devet skokova i asistencija, njega je Steve Kerr imenovao igračem odluke:

Draymond je jedan od najvećih takmičara na planeti, od starta je bio spreman za borbu. Bio je svuda. Teško je opisati ono što on radi, ali on je savršen moderan NBA igrač. Ima ga svuda, skače, asistira, kreira, unosi energiju i takmičarski duh u tim. Neverovatan je”.

Kod Houstona, Harden je završio sa 41 poenom (12/24 iz igre, 5/9 za tri), četiri skoka i sedam asistencija. Chris Paul je uz 23 poena i 11 skokova, uspeo da baci i Stepha Currya na kolena:

Serija se nastavlja u noći sa srede na četvrtak, a meč broj 2 je na programu u Houstonu.

6 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dobrodošao u Finale - Ostatak Sveta
  2. "Ne mogu sve sam" - Ostatak Sveta
  3. NBA play off 2018: Tim na prvom mestu, 'Kralj' visi nad ambisom... - Ostatak Sveta
  4. NBA play off 2018: Cavsi proigrali, večeras slijedi dvoboj playmakera! - Ostatak Sveta
  5. Zeleno finale ili majstorica? - Ostatak Sveta
  6. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*