Što stariji to bolji!

Credit: Justin Ford-USA TODAY Sports

U dosadašnjem playoffu smo videli dosta sjajnih utakmica. Mladi lavovi Wall, Westbrook i Harden domniraju i pružaju odlične brojke. Naravno ne smijemo zaboraviti i iskusne veterane u najboljim godinama poput Kinga Lebrona koji je s lakoćom počistio Pacerse i pokazao ko je gazda. No u playoffu smo videli i neke puno starije i iskusnije igrače koji su pokazali da itekako još mogu igrati na najviše nivou iako su zašli u 4. desetljeće života.

1 Vince Carter

Još prije 3 godine Cartera se smatralo za starog igrača kada je trojkom za pobedu pokopao Spurse. Carter je tada doneo bitnu pobedu za Mavse koji su tom trojkom poveli 3-1 u seriji.

No i ove godine, sada 40-godišnji Carter sa 18 godina iskustva u ligi, je vrlo bitan kotačić u Memphisu. Trener Fizdale ne može zamisliti ekipu bez njega, a i ove godine prve žrtve su mu bili Spursi. Pop već gotovo 20 godina gleda kako Carter zakucava preko njegovih igrača, a nedavno je podsetio na stare dane kada je u 3. utakmici bio sjajan, te imao jedno upečatljivo zakucavanje.

2 Nene

Centar Rocketsa je doveden kao osigurač s klupe ukoliko Capela bude povređen, i da svojim iskustvom pomogne Raketama u playoffu. Upravo to je i napravio u ključnoj 5. utakmici serije protiv Oklahome. Stigao je do rekorda NBA lige sa 12 pogođenih šuteva iz 12 pokušaja! Ukupno 28 poena i 10 skokova i neviđena dominacija pod obručima. Postigao je i ključan faul koš pred kraj utakmice koji je dokrajčio Thundere. 34- godišnji Nene proživljava drugu mladost i čitave sezone je u solidnoj formi, daje puno više nego što je Danthony očekivao od njega.

3 Jose Calderon

Španski bek je ove sezone jako malo igrao i mislilo se da mu je karijera “preko bare” gotova. U Lakersima nije puno igrao, onda je potpisao za Warriorse no nakon nekoliko sati je otpušten zbog povrede Duranta. Umesto njega je upao Barnes, a onda su ga potpisali Hawksi. Pogodak uprave jer ovaj iskusni bek donosi mirnoću u igri, a u 4. utakmici je dominirao protiv Wizardsa. +- statistika mu je bila čak +29, a u 20 minuta je ubilježio 10 poena, 5 asista i 2 skokova. Neloše za jednog 35-godišnjaka koji je bio otpušten iz 2 ekipe ove sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*