Novi selektor!

Foto: Marko Metlas mondo.rs

Košarkaši savez Bosne i Hercegovine je jednoglasnom odlukom imenovao novog selektora seniorske reprezentacije. Bivši trener Partizana, trenutno u francuskom Limogesu, Duško Vujošević preuzima klupu. Iskusni 58-godišnji stručnjak iza sebe ima 30 godina provedenih na klupi. Najduže je bio trener Partizana s kojim je ostvario i najveće uspehe. 2010. godine uspeo se plasirati na Final Four Eurolige u generaciji predvođenoj sjajnim Bo Mcalebom i Janom Veselim.

Duletu ovo neće biti prva reprezentacija. Vodio je Srbiju i Crnu Goru, a od 2007. do 2010. je vodio samostalnu Crnu Goru i uveo ju u A diviziju. Osim Partizana imao je i kratak period u CSKA Moskva gde se nije najbolje proveo.

gettyimages.com

Savez je birao između njega i Aleša Pipana i verujemo da su dobro odlučili. Nakon razmirica na zadnjim kvalifikacijskim utakmicama treba neko ko će uvesti disciplinu i dovesti reprezentaciju u red. Dule svakako ima znanje i autoritet da to napravim, a Bosna bi predvođena sjajnim Nurkićem i Teletovićem, te mladim Musom mogla biti veoma opasna idućih godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*