Zaza čuvaj se, stiže ti ‘bosanska zver’!

Golden State Portland u play offu

Noah Vonleh položio je koš uz zvuk sirene i tako na najbolji mogući način overio plasman svojih Blazersa u play off, pobedom na favorizovanim Spursima (99 – 98). Vonleh je meč završio sa 12 poena, i 11 skokova. Iako je Portland odmarao svoje prve zvezde, Damiana Lillard i CJ McColluma, a od ranije su lišeni usluga Jusufa Nurkića, to ih nije sprečilo da ravnomerno pariraju San Antoniu tokom celog meča.

Shabazz Napier bio je juna, ubacio je 32 poena što mu je rekord karijere. Ovo je treća uzastopna pobeda Portlanda. Kod Spursa je Kawhi Leonard postigao 18 poena, dok je Lamarcu Aldridge, nekadašnji centar Blazersa, imao 12 poena i 4 skoka. Ovo je tek treći put da je ovaj iskusni centar igrao protiv svog bivšeg kluba na ovom terenu.

Blazersi su mogli odmarati igrače jer im je poraz Nuggetsa protiv Thundera osigurao doigravanje. Sledi veliki okršaj sa prvoplasiranim Golden State Warriorsima. Obzirom na odličnu formu oba tima može se očekivati spektakl.

Lillard je već najavio da će njegov tim ‘šokirati sve u play offu’, na ta je Gregg Popovich samo rekao – “Tako je! To je način na koji ovaj momak treba razmišljati’. Naša pažnja usmerena je i na zdravstveno stanje Jusufa Nurkića koji bi se mogao vratiti na teren protiv Warriorsa, i imati direktne duele sa njihovim centrom, Zaza Pachuliom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*