Gospodari Zapada

Nisu Raptorsi lagan rival, to su znali Warriorsi koji su i pored +14 u trećoj deonici ušli u neizvesnu završnicu, a tek su serijom od 10-0 na samom kraju stigli do svoje treće ovosezonske pobede i prvi put imaju pozitivan omer pobeda i poraza (3-2). Pao je Toronto, 117 – 112, ali i da je bilo obrnuto, bilo bi zasluženo.

Minutu do kraja, na -3, Durant je u svom MVP stilu pogodio trojku, slično je to bilo onom šutu preko Lebrona u finalnoj seriji. Ovoga  puta šutnuo je preko Ibake:

Sledi promašaj DeRozana, pa asistencija Duranta za novu trojku, ovoga puta Curryja. Momentum i sam finiš bili su tada na strani prvaka i seriju od 10-0 kojom je napravljen veliki preokret.

Curry je stao na 30 poena, Durant je dodao 29, dok je Thompson postigao 22. Kod Raptorsa najefikasniji bio je DeRozan sa 24 poena.

Šta reći tek za Spurse. Mašina Gregga Popovicha melje svoje protivnike, i bez Leonarda i Parkera. Nakon pobede u Miamiju, 117 – 100 sad su već na 4-0. LaMarcus Aldridge (31 poen, 7 skokova) igrao kao preporođen, a odličnu su u ovom trijumfu bili Rudy Gay sa 22 poena, Anderson sa 12 poena i 10 skokova. I naravno – Manu Ginobili, koji igra kao mladić:

Kod Heata, koji su igrali bez Whitesidea drugu zaredom, Goran Dragić je za 34 minuta postigao 20 poena i imao 4 skoka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*