Srbija izbjegla Amere sve do polufinala!

Fiba

Održan je ždrijeb za nadolazeće Svjetsko Prvenstvo u Kini. U dosta kompliciranom sistemu, izvučene su grupe kojih ima čak 8 komada. U grupi broj 4 odnosno, grupi D nalazi se Srbija. Grupa je zapravo relativno i lagana, a ono što je najbitnije Srbija sve do polufinala ne može ići na Amerikance.

Sa Srbijom u Grupi D nalaze se još Italijani, Filipinci, te Angola. Lagana grupa za Srbe u kojoj su oni teški favoriti. Sistem je takav da će po dvije najbolje ekipe iz grupe ići dalje u drugi krug. Sa Grupom D ukršta se grupa C u kojoj se nalaze Španjolska, Iran, Portoriko i Tunis. Možemo reći da je put do četvrfinala otvoren za Srbiju.

Naš drugi predstavnik Crna Gora nije bila baš te sreće kao Srbija. Dobili su težu grupu, no svakako ih ne treba otpisivati. Oni se nalazi u Grupi F sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom. Iako su objektivno 3. ekipa ove grupe, sa Brazilcima će voditi bitku oko plasmana dalje. Njihova grupa se križa s Grupom E u kojoj igraju SAD, Turska, Češka i Japan.

Screenshot/FIBA

Grupa smrti je svakako posljednja Grupa H u kojoj su prve tri ekipe bile Litva, Australija i Kanada. Senegal će biti samo prolaznik u ovoj grupi, no nažalost već u prvoj fazi ćemo se oprostiti od jednog od blagih favorita natjecanja.

1 Trackback / Pingback

  1. Lebron odbio Popovića - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*