Top 5: Učinak naših za 17/3 i 18/3/2019

1 Luka Dončić

Poseban meč za Mavse. Dirk je prestigao Wilta, a njegov “nasljednik” je ubilježio 5. TD u svojoj rookie sezone. Ispred njega su sada samo Magic, Simmons i Big O, tj oni su jedini u svojoj rookie sezoni ubilježili više TD učinaka. Mavsi su na kraju totalno glupo prosipali pobjedu, Luka ovo nije uspio izvući. No, svejedno je odigrao impresivan meč.

2 Goran Dragić

Povreda ga je opet bila izbacila na neko vrijeme s parketa, no čini se da je Dragon napokon zdrav. Heat je na veteransku snagu, Dragona i Wadea, uspio doći do bitne pobjede protiv Thundera. Kako još uvijek nije na 100% počeo je meč s klupe, što inače nije uobičajeno za njega. No, to ga nije pokolebalo, te je do kraja ubacio 26 poena uz odličnih 6/9 za tri poena. Uz sve to je imao i 11 asista, a Heat +14 s njim na parketu.

3 Nikola Vučević

Publika mu je skandirala nakon predstave protiv Hawksa. Vuč se našalio da im je platio, no nakon 20+20 utakmice mislim da nikome nije morao ništa platiti. Još jednom je bio sjajan, dominirao je protiv mladih Hawksa, a Collins, Len i ostatak ekipe nisu imali rješenja za Vuča. Ubacio im je 27 poena uz čak 20 skokova, te doživio MVP uzvike od navijača. Nakon utakmice je pohvalio trenera, te se nada da će playoff nade ostati na životu i da će Vuč napkon uspjeti dovući Magic do doigravanja.

4 Nikola Jokić

Već do poluvremena Jokić je imao double double. Protiv Kelta je neuobičajeno za njega dominirao pod obručima. U prvom dijelu je uhvatio čak 10 skokova, a uspio je i 3 puta zalijepiti Irvinga. Iako su ga Kelti konstatno napadali, Joker je dosta dobro i reagirao, te odigrao solidnu defenzivnu utakmicu. U napadu je opet dijelio asiste šakom i kapom, a asistirao je i Millsapu za trojku koja je na kraju prelomila meč. Na kraju umalo još jedan TD učinak.

5 Mario Hezonja

Nakon dugo vremena, vratio se i Mario i Top 5. Protiv Lakersa je odigrao možda i najbolji meč sezone, napokon utakmica u kojoj Mario izgleda kao košarkaš. Kada bi ovakvih mečeva bilo nešto više, Mario sigurno ne bi treba strahovati za mjesto u rotaciji. Ubacio je 17 poena uz 8 skokova, no najbitniji trenutak je bio pred sam kraj utakmice. Lebron James se sjurio na koš, Hezonja je odigrao izvrsnu obranu cijeli taj napad i na kraju blokirao Kralja. Direktno je donio pobjedu Knicksima, te zakucao još jedan čavao u lijes Lakersa.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*