Top 5: Učinak naših 1/4-3/4/2018

1 Nikola Jokić


U najbitnijem dijelu sezone ponovo je zablistao. Nuggetsima sada u svakoj utakmici gori pod nogama, te moraju protiv svakoga ići na pobjedu. Protiv Bucksa je bilo nevjerovatno gusto, na kraju su izvukli nemoguće, a Joker iako je promašio šut za pobjedu bio je junak Nuggetsa. Zabijao je kako je htio – pod košem, šutem izvana, ulazima… Razmontirao je obranu Bucksa i ubacio čak 35 poena. Iduća utakmica im je donijela Bogdanovića i vrlo opasne Pacerse. No Joker sa 30 poena ispraća Indianu i stavlja ogroman pritisak na Wolvese koji se odjednom nalaze u velikoj opasnosti od Nuggetsa.

2 Goran Dragić

Protiv fenjeraša Hawksa je išlo teže od očekivanog, no Heat je ovom pobjedom i matematički osiguran nastup u playoffu. Čak su uspjeli prestići Buckse i izbjeći posljednje mjesto. Dragon je odigrao odličnu utakmicu, pogotovo u skakačkom dijelu. Uhvatio je za njega velikih 10 skokova, a bio je i najbolji strijelac Heata. Iako su gubili čak 6 razlike na manje od dvije minute prije kraja, uspjeli su se izvući, te blokadom Richardsona uzeti pobjedu.

3 Bogdan Bogdanović

Odlična utakmica za Bogdana. U derbiju začelja Zapada odmjerili su snage sa Sunsima. Nažalost utakmicu su izgubili, no Bogdan je odigrao odlično. Pogotovo prvo poluvrijeme. Na početku utakmice Sunsi su mu respektirali šut, te izlazili dosta visoko na njega, što je Bogdan iskoristio za nekoliko laganih zicera. Kasnije mu se otvorio i šut, te je ubacio 4 trojke. Odlično je surađivao s Cauley Steinom prema kojemu je išla većina njegovih asista. Sunsi su ovom utakmicu prekinuli veliki negativni niz, a Kingsi se i dalje nalaze na začelju Lige i nadaju se Dončiću na ljeto.

4 Mario Hezonja

Super Mario je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Ovaj puta stradali su Knicksi koji izgleda da nikoga ne mogu dobiti u posljednje vrijeme. Mario je bio najbolji igrač Magica, ubacio je 19 poena što je najviše u ekipi, te je imao fantastičnu +- statistiku. Dok je on na terenu Magic je imao čak +20. Udario je i jednu sjajnu blokadu O’Quinnu nakon koje mu je imao što i za reći. Ubacio je čak 5 trojki i to iz samo 8 pokušaja,te je Magic relativno lagano dobio Knickse.

5 Jusuf Nurkić

Gotovo nepogrešiv je bio Nurkić protiv Mavsa. Promašio je samo jedan šut iz igre iz 8 pokušaja, a utakmicu je završio sa 15 poena. U obrani je bio stanadardno dobar, držao je svoj reket pod kontrolom sa 13 skokova i jednom blokadom, no Mavsi su iznenadili Blazerse. Nurk je odigrao solidan meč, sjajno je koristio Lillardove pasove, no nažalost nije bilo dovoljno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*