Dan 10: Ameri rutinski, Petrović izletio van!

Očekivale su se velike stvari od Grčke reprezentacije prije početka Prvenstva. Otkako je MVP NBA Lige Giannis potvrdio nastup, ciljali su na medalju. No, stvari se nisu razvijale po planu. Prvo su naletjeli na Brazilce koji su ih iznenadili u Grupi. Taj poraz im je uvelike otežao nastavak Prvenstva. Iako su dobili sve utakmice odtada, četvrtfinale neće vidjeti.

Pobjeda protiv Čeha je bila pirova pobjeda. Trebalo im je 12 razlike kako bi izbacili Čehe, te se oni  kvalificirali umjesto njih. Pobjeda jest ostvarena, no nisu uspjeli navući 12 razlike. Meč je završio pobjedom Grka 84-77. Hrabri Česi su tako ostvarili povijesni uspjeh. Odnosno, čekaju još uvijek kraj meča Amerike i Brazila, no ukoliko Ameri dobiju, Česi prolaze dalje.

I oni su, poput Petrovića zaustavili Giannisa. MVP je imao problema sa faulovima, napravio ih je 5, te je zbog toga igrao samo 23 minute. Za to vrijeme ubacio je 12 poena, te imao 9 skokova. Najbolji je bio Calathes sa 27 ubačaja i 6 asista. U redovima Češke, Satoransky je vukao sve konce. Odličan je bio i na kraju, kada je s nekoliko ulaza riješio meč i držao Čehe na pristojnoj razlici. Ubacio je 13 poen uz 9 asista i 8 skokova. Najbolji strijelac je bio Bohacik koji je završio na 25 poena.

Česi su slavlje upotpunili nakon završetka utakmice između Brazila i Amerike. Ameri su trebali pobijediti kako bi Česi išli dalje. Tako je i bilo. Brazil se držao sve do posljednje dionice, ali dalje od toga nije išlo. Ameri su na kraju dobili sa relativno komotnih 89-73.

Prvo poluvrijeme je bio egal. Brazil je igrao koš za koš sa Amerima. Benite je bio sjajan, ubacivao je trojke kao na traci, a i obrana Brazila je solidno funkcionirala. Aci se ipak nije svidjelo što je vidio, bio je nervozan, tako da nije izdržao na klupi niti cijelo poluvrijeme. “Popio” je dvije tehničke greške i izbačen je s utakmice. Nije bio nimalo sretan zbog sudačkih odluka, što smo mogli pročitati Aci s usana nakon isključenja.

Iako je selektor isključen, Brazil je održao korak s Amerima. Tek u drugom dijelu, počeli su brljati u napadu, što je Amerika iskoristila. S nekoliko kontri i polukontru, također i mlake obrane Brazila na postavljen napad, Ameri odlaze na dvoznamenkastu prednost. Još je i na kraju četvrtine Smart ubacio trojku sa sirenom i tu je krenio pad Brazila. U posljednjoj dionici prednost je samo rasla, te više nije bilo šanse za preokret.

 

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: Poznati svi četvrtfinalisti - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*