Top 5, 24.-26.11.: LUKA, LUKA, LUKA… ostali, ostali, ostali!!!

Luka Dončić je zarazio košarkaški svet. On ne misli da staje, a pre dve večeri je uništio Houston Rocketse!!!

Fenomenalnim partijama u protekloj nedelji Luka je zaslužio nagradu za igrača nedelje na Zapadu NBA lige, dok je Spencer Dinwiddie iz Netsa bio najbolji na Istoku.

Slovenački biser je u sedmici za nama beležio prosečno 37 poena, delio 11.8 asistencija i hvatao osam i po lopti, a sve je okrunio neverovatnom partijom protiv Rocketsa u kojoj mu ni dva bivša MVP-a nisu mogla ništa:

Dinvidi i Dončić najbolji u protekloj nedelji

 

Dončić je na svim mečevima, tokom protekle nedelje, bio najefikasniji igrač svog tima, postavio novi rekord karijere u ukupnom broju poena (42) i u jednoj četvrtini (22), te ga sa pravom mnogi u Americi vide kao legitimnog MVP kandidata. A statistika koju Ameri pedantno vode pokazuje i da je u prvih 88 mečeva u NBA, Luka:

 

  • dao više poena nego Kobe Bryant
  • uhvatio više skokova od Kevina Garnetta
  • i podelio više asistencija nego Lebron.

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


34 min, 41 pt, 10 sk, 6 asist, 2 bl, 1 ukr, 50%FG

Samo nebo je granica. Luka Dončić se poigrao sa dva vanserijska, vrhunska košarkaša – Jamesom Hardenom i Russellom Westbrookom – u na papiru moćnim Rocketsima (u kojima je odlično odigrao i Kapela sa 20+ skokova) – pomrsio konce. Čak 41 poen je ubacio Dončić, uz šest skokova i deset asistencija, i bio najdominantnija figura pored “Brade” i “Brodija”, najkorisnijih igrača lige iz sezona 2017/18 i 2016/17. Pri tome, Harden se nije proslavio, čak 15 puta je pokušao za tri poena, a dao je svega 2 trice. Pri tome Dallas igra toliko atraktivnu košarku na krilima Dončića da je trenutno najefikasniji tim u NBA. A zbog čega li gledaoci vole ovaj sport i dolaze na utakmice, ako ne zbog koševa i atraktivnih poteza.

2 Dario ŠARIĆ (Suns)


33 min, 18 pt, 17 sk, 2 asist, 1 ukr, 63%FG

Nuggetsi su u potpnosti “odsjekli” Bookera, pa je dobar dio tereta u napadu preuzeo Šarić. Imao je dosta prostora, pogotovo u trećem periodu kada ga je kratko čuvao Jokić. Bio je izuzetno efikasan i dobro je iskorištavao otvorene šuteve. Nekoliko puta se lijepo spustio u post i završavao, dok je u obrani bio sjajan. Uzeo je čak 17 skokova, što mu je rekord karijere, te je na odličan način popunio rupu na centrima u Phoenixu. Ponajbolja utakmica sezona za Šarića, nažalost Sunsi su upisali poraz protiv zakuhtalih Nuggetsa.

 

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


34 min, 24 pt, 3 sk, 4 asist, 1 bl, 60 %FG

Babo je zamalo još jednom bio koban za Buckse. No, ovaj puta je Giannis bio posebno raspoložen, ubacio im je okruglih 50 poena i Jazzeri su ovaj puta morali priznati Bucksima da su bolji. Babo je u svom stilu odigrao ovaj meč. Šuterski izuzetno raspoložen, najbolji kod Jazza. Pogodio je 4 trojke i sa 24 poena bio najbolji strijelac u svojoj ekipi. Nitko, pa ni on ovu utakmicu nije imao rješena za Giannisa koji je stvarno odigrao monstruoznu utakmicu. Babo se polako ali sigurno pretvara u drugu napadačku opciju Jazza. Mitchell i dalje drži primat, no ako Babo ovako nastavi to bi se moglo i promijeniti.

4 Bogdan BOGDANOVIĆ(Kings)


28min, 21 pt, 4 sk, 4 asist, 1 bl, 43 %FG

U borbi dvije loše obrana, dobila je ona manje loša- Kingsa. I Wizardsi i Kingsi su gubili lopte na sve strane i promašivali šuteve. Bogdan je nekako isplivao iz tog sivila i pružio dosta dobru partiju. Nije ni njega slušala ruka kako treba, no kada je bilo najbitnije opet se iskazao. Minut i pol do kraja, nepažnjom obrane Wizardsa, Bogdan je ostao sam na šutu nakon picka. Digao se, pogodio i prelomio meč. Ubacio je na kraju 21 poen uz po 4 skoka i asista.

 

5 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


32min, 8 pt, 13 sk, 5 asist, 2 bl, 44 %FG

Joker je ponovno utihnuo… Opet je pokazao onu neagresivnost u napadu i previše puta je bio samo posmatrač. Protiv Sunsa je uputio samo 9 šuteva na koš, pogodio ih 4, što je bilo dovoljno za skromnih 8 poena. Dijelom se iskupio asistima, i u ovoj utakmici je imao nekoliko vrhunskih dodavanja. Odradio je i solidan posao u obrani, pogotovo u udvajanju Bookera kojega su Nuggetsi totalno uštopali. Nije mu to najjača strana, ali u ovoj utakmici se solidno snalazio. Uhvatio je i 13 skokova i iskoristio nadmoć nad centrima Sunsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*