Još jedna smjena u NBA Ligi

clifford hornets
Twitter

Tek što je završilo posljednje kolo dvije ekipe su odlučile promijeniti svoje glavne trener. Možemo reći i očekivano. New York Knicksi i Orlando Magic su ekipe koje će u novu sezonu ući s novim glavnim trenerom. Došle su na naplatu loše igre obje ekipe, koje su sada u potrazi za novim strategom.

Dan nakon Knicksa i Magica još jedna ekipa koja je opet ostala bez playoffa je promijenila stratega. Jordanovi Hornetsi su se zahvalili Steveu Cliffordu na 5 godine suradnje i sada su u potrazi za novim trenerom. Ove godine su očekivanja bila velika u Charlotteu, pod velika smatram playoff. Doveli su Howarda i nadali su se da će on zajedno s Batumom i Kembom donijeti playoff u Charlotte. Nažalost nisu uspjeli, a cijenu je platio trener.

Smjena Franka Vogela u Orlandu je bila i očekivana. Iako je on zapravo najmanje kriv za “uspjehe” Magica. Već smo pisali kako su oni ekipa koja najviše luta u NBA, a ni Vogel im nije uspio pomoći. Nije uspio afirmirati mlade igrače, Isaac je imao jako lošu sezonu, Hezonji je dao priliku tek kada su ga se odrekli, a Payton je otišao praktički za ništa. Jedina svijetla točka je bila igre Nikole Vučevića, no ni on nije mogao sam. Uz to, Vogel je na glasu kao obrambeni trener, a igra u obrani Magica je na trenutke izgledala komično. Tako su još jednu sezonu upropastili i sada idu u potragu za novim strategom.

Druga žrtva je bila možda malo i iznenađujuća. No kod Knicksa nas više ništa ne može iznenaditi. Jeff Hornacek više nije trener ekipe iz Velike Jabuke. Iako su imali katastrofalnu sezonu, treba se priznati da su dobar dio sezone igrali bez uvjerljivo najbolje igrača. Porzingis je ranije završio svoju sezonu i to je imao velikog uticaja na sve u New Yorku. Prije toga su izgledali solidno, a Hornacek se tek počeo privikavati. Sada traže drugo rješenje, a kao glavni kandidati se spominju Mark Jackson i Doc Rivers.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Sljedeći na listi za odstrel - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*