“Pitino je jedini razlog zašto sam otišao iz NBA”

dino rađa boston celtics
NBA.com

Dino Rađa u NBA Ligi je proveo “samo” četiri godine, iako je kvalitetom zaslužio puno više. Nastupa je za slavnu i najtrofejniju franšizu, Boston Celticse no u pogrešno vrijeme. Igrao je za njih u njihovom tranzicijskom periodu, kada su se još uvijek tražili nakon sjajnih godina predvođenih generacijom Birda, McHalea i ostalih. Imao je i više nego dobre brojke, na kraju 16,7 poena uz 8,4 skoka a jednu sezonu je čak imao i 20+10 u prosjeku. Bio je najbolji igrač Bostona, no približavao se 30-oj godini, što je čini se predastavljalo problem za upravu Kelta, ponajviše novog alfe i omege Rick Pitina.

U intervjuu za grčki Contra, objasnio je kako je završio sa NBA ligom, između ostaloga. -“S osobom koja laže, nemoguće je raditi. Taman je došao u Celticse, a širile su se glasine kako me se želi trejdati. Četiri sam godine bio jedan od najboljih igrača u sastavu. Osjetio sam potrebu da mu izravno pristupim i pitam ga je li to istina, što sam i učinio.” – rekao je Rađa.

Imam 30 godina, nešto iza sebe i smatrao sam da zaslužujem znati istinu. Tražio sam iskren odgovor, ako me želite trejdati to je u redu. Uostalom to je biznis. Želio sam samo znati hoće li me poslati u neku momčad koja se bori za velike stvari ili u neku ‘kantu za napucavanje’. Toliko zaslužujem nakon svega što sam dao Celticsima.“

„Pitino je rekao ‘Ne Dino, nemam ni najmanju namjeru da te trejdam. Planiramo graditi momčad oko tebe’. Samo da bih par dana poslije saznao da sam trejdan u Sixerse, najgoru momčad NBA u to trenutku. Ali ja sam Balkanac i nadmudrio sam ga. Izreklamirao samo svoju lošu situaciju s koljenom pa me pustio da se vratim u Europu. Da sam htio, mogao sam bez problema pustiti da se realizoira trade.“, dovršio je.

Pitino je tih godina bio na glasu kao jedan od najboljih sveučilišnih trenera, te je preuzeo funkciju i GM-a i trenera u Bostonu. Sve je to bilo previše za njega, nije mogao nikako vladati situacijom i imao je na kraju poražavajući rekord s Bostonom. Niti jedan playoff nastup, ukupno 102-146 score i otkaz u 4. sezoni. Njegov zamjenik Jim O’Brian je preuzeo ekipu nakon 30-ak utakmica, a već iduće sezone sa nepromjenjim rosterom uspio je izboriti playoff.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*