Mid Season Rankings East- Part one!

Došli smo do polovice sezone. Već su se polako iskristalizirale ekipe koje se bore za playoff, a ko se bori za što bolji pick na draftu. Polako počinju tankiranja i kalkulacije. Imamo sreće što ove sezone nisu obilježile neke povrede, već neverovatne individualne utakmice najviše u režiji Westbrooka, Hardena i iznenađenja sezone Giannisa. Proći ćemo sve ekipe i ukratko se osvrnuti na njihov dosadašnji učinak u ovoj zasad spektakularnoj sezoni !

EAST

15 Brookly Nets

Score: 9-34

OFF Rating – 103,7 (26/30)

DEF Rating – 112,2 (28/30)

Netsi su najlošija ekipa lige. I u napadu i u obrani su među zadnjim ekipama, a situacija na terenu nam govori isto što i statistika. Nedostatak kvalitetnih igrača, pogotovo playmakera, dovelo je Netse do ovakvog stanja. U nekim utakmicama praktički se muče prevesti loptu i postaviti napada, što uvelike pridnosi i manjku efikasnosti kod najboljih igrača ekipa Lopeza i našeg Bojana. Ne ide im na ruku ni to što im je jedini pravi play (koliko toliko) Lin gotovo celu sezonu povređen, a njegove zamene dosad nisu ništa pokazale. Isto tako doprinos s klupe je mizeran i po tome su zadnji u ligi. A kad ti starteri loše igraju, a zamene još gore što možeš očekivati od ekipe. Najgora stvar je to što im ni prespektiva ne izgleda dobro. Pickove nemaju, cap im je zagušen i jedino bi nekim ludim tradeom mogli izaći iz ovoga.

14 Miami Heat

Score: 14-30

OFF Rating – 103,5 (28/30)

DEF Rating – 107,3 (13/30)

Heat ove sezone nikako na zelenu granu s povredama. Winslow je izgubljen za sezonu, Richardson također, a svako malo je i naš Dragić bio izvan pogona. Usled svega toga Riley se izgleda odlučio da tankira ovu sezonu i preko drafta ubaci malo sveže krvi u svoj Miami. Obrambeno i nisu toliko loši, čisto zato što u Hassanu imaju odličnog zaštitnika obruča, a Johnson se pokazao kao vrlo dobar igrač u oba smera. Isto tako Goran igra odličnu sezonu i koliko toliko sam može doneti koju pobedu. Ali uzeći sve u obzir i roster im je dosta tanak, kada ovisiš na dvojci o produkciji Waitersa znaš da ti se ne piše na dobro. Riley je rekao da će saslušati i trade opcije i za Gorana i za Hassana tako da izgleda da već polako planira neki rebuilding i nada se visokom izboru na drafu (Fulitz npr.)

13 Orlando Magic

Score: 18-28

OFF Rating – 103,6 (27/30)

DEF Rating – 108,9 (19/30)

Vogel nikako da pronađe dobitnu formulu u Orlandu. Već je probao gotovo sve, napravio je celi krug što se tiče rotacije, počeo s Paytonom i Vučevićem, zamenio ih Augustinom i Biyombom, a sada se opet vratio na prvu opciju. Nekako je još dobro funkcioniralo da Nikola i Payton budu vođe druge postave, no napad je previše patio zbog Byiomba a obrana zbog Augustina. Većina akcija im se svodi na post up Ibake ili Greena što u ekipi koja se bori za playoff nikako nije dobro. Ibaka je odličan pick n pop igrač dobar šuter ali nikako nije doveden da kreira, što je morao raditi. Jedino svetlo je dobar napredak Gordona pogotovo u sferi šuta i od njega bi se moglo napraviti vrlo dobar igrač. Hezonja je stagnirao ovu sezonu, usudili bi se reći čak i nazadovao. Problemi u obrani kada zaboravlja svojeg igrača, kasni u rotacijama nisu nešto što trener poput Vogela može trpiti tako da se Mario preselio na klupu i bio na hlađenju neko vreme. Još teoretski postoje šanse za playoff ali dosta stvari bi se moralo poklopiti, što dovodi Orladno u onu najgoru katergoriju- ostali su bez playoffa a opet nisu dovoljno nisko za neki visoki pick.

12 Philadephia 76ers

Score: 15-27

OFF Rating- 100,9 (30/30)

DEF Rating – 106,8 (10/30)

Trust the Procces!! Sixersi su nanizali odličnu seriju utakmica, u zadnjih mesec danas samo Warriorsi imaju bolji score! Sve polako seda na mesto, Embiid izrasta u franšiznog igrača, a i vođa je ove ekipe njegova energija je zarazna. Iako nemaju neku produkciju od bekova, McConell im je doneo pobedu protiv Knicksa, a protiv Raptorsa je asistirao Covingtonu za pobedu. Šarić daje neverovatnu energiju s klupe, bori se čak i zabija šuteve i kad se vrati Simmons + još neki visoki izbor s drafta Philla se od ružnog pačeta lige pretvara u playoff labuda! Između Okafora i Noela su se odlučili za potonjeg iako tokom sezone nije tako izgledalo, i verovatno i pogodili. Embiid je već sada vrhunski zaštitnik obruča, igrači preko njega imaju najmanji postotak ubačenih šuteva, a kada Noel uđe on i dalje dobro drži reket, što je temelj svake dobre obrane. Simmons kada dođe na beka, i još jedan izbor na playu i ovo će biti stvarno uzbudljiva ekipa !

11 New York Knicks

Score: 19-26

OFF Rating – 108,3 (15/30)

DEF Rating – 111,1 (26/30)

Knicksi su nakon obećavajućeg početka dosta pali u nastavku sezone. Melo više nije na razini nekadašnjeg Allstar igrača, Rose je odlučio u pola sezone otići kući da “rasčisti misli” a Porzingisa svako malo muče neke sitne povrede. Noah je katasrofalan, najgori postotci šuta u karijeri, a više čak ni u obrani ne može toliko pomoći kao prije. Kuzminskas daje vrlo dobar doprinos s klupe, što se i očekuje od ovako iskusnog Euroligaškog igrača. Rose nekada zna zabljesnuti i pokazati zašto je bio MVP, no prečesto takve egzibicije budu napadi 1 na 5 a ne bljeskovi nekadašnjeg MVP-a. Isto tako njegove odluke u završnici su u krajnju ruku diskutabilne i kada ga je Hornacek posedio na klupu došao je Roseov ego do izražaja. Izgleda da ništa od ovog ekspreimenta Knicska, opet je nešto drugo u Gardenu i nikako da se izvuku, a Melo je sve stariji i stariji i već sad pokazuje znakove da ne može više održavati razinu kao prije nekoliko sezone. Sve nade polažu u Porzignisa no i on je nekako usporio sa svojim razvojem ove sezone. Pod hitno se nešto mora menjati, makar nekim tradeom da probaju probuditi ekipu, jer potencijala svakako ima samo igre baš i ne…

10 Detroit Pistons

Score: 21-24

OFF Rating – 106,0 (21/30)

DEF Rating – 106,7 (9/30)

Stan nikako da pronađe kemiju u ovoj ekipi Pistonsa. Očajan zadnji mesec u kojemu su među najgorim ekipama lige i nikako da se trgnu iz toga. Jackson se vratio nakon povrede, no igre koje su pružali Smith i Beno na jedinici su bile iznad standarda, te nisu dobili ništa puno više povratkom Reggiea. Taoci su njegove neumorne pick n roll igre i protok lopte baš i nije dobar. Probao je Stan s Leuerom u petorci i to je funkcioniralo dok se ovaj nije povredio. Harris je ulazio s klupe i trpao protivničke rezerve te su tako dobili neku produkciju od njega, no nažalost povredom Johna sve se vratilo na početak. Drummond i Stanley Johnson stagniraju, nisu napredovali u željenim okvirima i to najviše koči ovu ekipu. Stan je odlično izgledao preko leta na raznim turnirima i činilo se da će ovo biti njegova sezona no ipak smo se prevarili. Pope je konstantan izvana, no obrana je najveći problem ove ekipe. Nisu među boljim ekipama u zaštiti obruča, a puštaju najviše otvorenih šuteva u ligi, pa se zapravo pitamo što Pistonsi dobro brane?? Nedostatak želje je verovatno slučaj, jer redom Pope, Stan i Drummond su svi odlični defenzivci, što znači da nisu preko noći zaboravili kako se igra obrana, te je verovatno nešto drugo u pitanju. Nade za playoff svakako ima, Bullsi su trenutno ispred njih, a jednom dobro serijom bi se mogli ugurati, no sitiuacija generalno nije dobra. Naš Boban je pokazao da može odlično odigrati, praktički je sam razvalio Hornetse, no Stan je tvrdoglav i ne koristi našeg Bobana u većini utakmica.

9 Milwuakee Bucks

Score: 20-23

OFF Rating – 109,3 (9/30)

DEF Rating – 108,9 (20/30)

Bucksi su jedno od najugodniji iznenađenja sezone. Giannis se razvio u pravog superstara i to je zapravo dovelo ovu ekipu na jednu novu raznu. Parker se isto tako razvija u Allstar krilo i njih dvojica vuku ovu ekipu Bucksa prema neočekivanom playoffu. Odličnu produkciju su dobili i od Brogdona pravog steala drafta, koji je izgurao Dellya iz petorka i jedan je od najbolji rookiea lige. Monroe s klupe daje odličan doprinos i u obrani i u napadu i kada momci iz petorke odmaraju on rešava stvar. Middelton bi se trebao vratiti oko Allstara i taman imaju vremena da mu koliko toliko vrate formu do playoffa i onda bi mogli biti pravi “dark horse”. Jedino što im trenutno fali je pravi šuter izvana, Mirza kada ima dan odlično to odrađuje, no fali mu konstanta. Middelton bi to treba doneti i onda imamo kompletnu ekipu predvođenu jednim od najboljih igrača lige Giannisom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*