Top 5: Učinak naših igrača za 21.-23. 11. 2016

1.Nikola Vučević

29 min, 21 p, 13 sk, 2 as, 1 ukr l, 1 blokada

Orlandu ne ide pa ne ide. Magic jako loše deluje ove sezone, nikako da uhvate ritam, a u to sivilo u poslednjim mečevima uklopio se i prvi centar tima, Nikola Vučević. Vučević je u domaćem porazu protiv Sunsa konačno pokazao svoju klasu i delovao je vrlo ubedljivo na terenu (sigurno jer na drugoj strani nije imao ravnomernog centra). Uz odličan procenat šuta iz igre (10 od 15) i siguran skok, Vučević je dominirao reketom, ali njegovi saigrači (sa izuzetkom Fourniera) to nisu ispratili.

2.Jusuf Nurkić

29 min, 14 p, 14 sk, 4 as, 2 bl

Gigantska partija Nurkića u duelu protiv Bullsa. Jedini je iz startne petorke u velikoj pobedi nad Bullsima pokazao nešto. Odlično je šutirao (50 posto iz igre), odlično je kontrolisao skok (5 skokova u napadu), sjajno se borio sa centrima iz Chicaga (Lopezom i Gibsonom), i jednostavno bio je to onaj pravi Nurkić sa početka sezone. Uz sve to dodao je i 2 blokade na svoj konto.

3.Bojan Bogdanović

29 min, 14 po, 8 sk, 2 as

Bojan igra standardno dobro, ali tim Netsa vrlo loše deluje na terenu. Nemaju kreativnost u napadu (prvi play Lin je odsutan sa terena zbog povrede), igraju loše u odbrani, zaređali su sa nekoliko poraza. Bojan je šuterski sigurno mogao više (7-2 za tri je slabo za njega), ali je to nadoknadio borbenošću i skokom u ovom meču (8 puta je uhvatio loptu).

4.Nikola Jokić

22 min, 9 p, 5 sk, 6 as

Gubitak mesta u starnoj postavi kao da je dodatni motiv za Nikolu Jokića. U poslednjih nekoliko mečeva pruža standardno dobre partije. U meču protiv Utaha bio je najbolji asistent svoga tima, igrao je vrlo sigurno i lagano u napadu (šut iz igre bio je 6-4), i jedan je od retkih igrača u timu koji igra toplo hladno a pruža kontinuirano dobre partije. Od Jokića očekujemo da zabljesne. Trenutno su mu ligaški proseci nešto ispod prošlogodišnjih, ali je i konkurenciju u timu veća.

5.Beno Udrih

29 min 12 p, 3 sk, 5 as, 1 ukr

Iako je ušao sa klupe, Udrih je u meču protiv bivšeg kluba Miamia, bio među onim igračima Pistonsa koju su imali najveću minutažu. Svojim iskustvom doprineo je ubedljivom trijumfu, i vrlo dobro dirigovao igrom Detroita. Imao je mnogo prostora za igru, dosta je šutirao, i odlično razigravao saigrače i na ovaj način pokazao Heatsima da su ga se lako odrekli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*