Teodosić: Ima neka tajna veza sa Utahom

Getty Images

Već dugo se nagađa hoće li najbolji košarkaš Evrope, play CSKA i reprezentacije Srbije Miloš Teodosić zaigrati u NBA. I to postaje vrlo izvesno, i čini nam se da ćemo Tea od jeseni gledati u jednom NBA ligašu, najverovatnije Utah Jazzu. Teodosić nije krio svoje simpatije prema ovom klubu, i još letos je naveo kako bi uz Spurse sebe mogao zamisliti još u timu Utaj Jazza:

– San Antonio, na primer, gaji taj neki stil takoreći „evropske” košarke, gde se igra na ekstra pas i tako to. Ali, konkretno, evo, Utah Jazz, njihov trener Quin Snyder je bivši pomoćnik Etorea Messine i ja sa njime imam fenomenalan odnos – rekao je Teodosić, i dodao:

– On je sjajan čovek, trenutno jedan od najperspektivnijih trenera u Americi, i jako me dobro poznaje. Mislim da bih se tamo jako lepo uklopio, poznavajući njega i njegov sistem rada. Takođe, sastav Utah je dosta solidan, ima tu dosta mladih, atletski kapacitetnih igrača.

I mi možemo zamisliti Tea na poziciji jedinice u Utahu gde, ipak, konkurencija nije prevelika (George Hill, Rodney Hood ipak nisu taj kalibar), dok bi imao sjajne saigrače na pozicijama tri, četiri i pet u Haywardu, Favoursu i Gobertu. Dodatno, ‘tajna veza’ srpskog reprezentativca sa Utahom postoji jer u stručnom štabu Jazza ove sezone vrlo bitnu ulogu igra i naš – Igor Kokoškov.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Naši u NBA, 2017-18: Četiri debitanta - Ostatak Sveta
  2. Naši u NBA, 2017-18 (I): Četiri debitanta - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*