Rekord Leonarda protiv prvaka, luda završnica u Detroitu!

U malo ranijem terminu igrali su Blazersi i Celticsi. U prvom delu nijedna ekipa se nije mogla odvojiti. Problem Blazeras je bio Lillard koji je već na početku 2.čet sakupio 3 faula. Thomas se nakon mirne prve čet- probudio u drugoj i uz Crowdera bio jedan od najboljih kod Bostona. Kod Blazersa McCollum se pobrinuo da im Lillard ne fali toliko u prvom delu. Kasnije se Damien priključio i završio meč na 28 poena sjajnim drugim delom i produžetkom. Mccolum je bio na 35, a Thomas je opet bio neverovatan sa 41 poenom.

U Detroitu smo videli neverovatnu zavšrnicu. Pistonsi su vodili celo vreme,da bi u zadnjoj četvrtini sve prosuli. Wizardsi su pred kraj došli u vodstvo,no zadnji šut je bio za Pistonse. Promašili su Jackson, Harris dva puta šut u zadnjem napadu, da bi Morris ipak zabio tip in za sirenom i doneo pobedu Detroitu. Wall je bio najbolji sa 19 poena i 10 skokova, a osim njega 19 je zabio i Morris. Kod Pistonsa najbolji junak Morris sa 25 poena i Jackson sa 19.

Spursi su posle produžetka savladali prvake. Najbolji je bio Leonard koji je ostvario rekord karijere sa 41 poenom, a tome je pridodao 6 skokova i 5 asista. Meč je otišao u produžetak. Na isteku regularnog vremena Lebron je promašio stepback trojku preko Greena za pobedu, a u produžetka usprkos početnom vodstvu Cavsa Leonard i ekipa su ipak došli do pobede. Uz rekordera Leonarda dobru partiju je pružio i Aldridge sa 16 poena i 12 skokova, a kod prvaka najbolji je bio Irving sa 29 poena i 9 asista, dok je tragičar James zabio isto 29 uz 7 asista i 6 skokova.

Netsi nisu uspeli doći do još jedne pobede. Hornetsi su bili prejaki ovaj puta. Lopez je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu, a i naš Bojan je bio solidan. Lopez je završio na 24 poena i 5 skokova, dok je Bojan zabio 16 uz dobar šut za 3 4/8. Kod Hornetsa Kidd-Gilchrist je imao dobru napadačku večer sa 17 poena, a uz njega standardni Kemba i Batum sa po 16.

Hrabra Philla je nažalost izgubila. Jači su bili u zadnje vreme odlični Hawksi s tim da treba uzeti u obzir da Embiida nije bilo. Ilyasova je bio najefikasniji sa 21 poenom, naš Dario je imao slabiju utakmicu od proseka sa samo 3 poena. Hawksi su već na poluvremenu stekli prednost, to povećali nakon odmora a kasnije su Sixersi samo ublažili rezulata. Kod pobednik dominirali su centri, Millsap i Howard, prvi sa 22 poena, a Dwight je zabio 13 uz 15 skokova.

Nesretni Knicski su opet izgubili u egal završnici. Ovaj put tragičar je bio Carmelo koji je promašio trojku sa sirenom iako je do tada šutirao savršenih 5/5 izvan linije 7,24. Booker je presudio trojkom u zadnjem napadu Sunsa prije Melovog promašaja. Sunsi su se odvojili u 2. četvrtini, no Knicksi ulaze agresvinije posle odmora, no na kraju ipak nesretno gube. Najbolji kod pobednika je bio junak Booker sa 26 poena i Bledsloe sa 23, a kod Knicksa Rose ponovno podseća na MVP sezonu sa 26 poena, te tragičar Melo sa 31 poenom.

Kompletni Jazzeri izgledaju odlično na parketu. Domogli su se 5. mesta na Zapadu i izgleda da neće stati na tome. Sinoć su pali Pacersi. Odlična prva četvrtina je bila dovoljna za pobedu, kasnije je bilo sam održavanje vodstva. Najbolji je bio Hill sa 30 poena, a uz njega standardni Cpt. Gordon Hayward sa 27 ubačaja. Kod poraženih Teague, George i Young svaki sa po 19 poena nisu bili dovoljni za raspoložene Jazzere.

Fantastični napad Nuggetsa nikako da posustane! Čak 123 poena su zabili protiv Clippersa i došli do lagane pobede. Joker još jednom sjajan sa 19 poena i 10 skokova, a sinoć je i naš Jusuf napokon nešto odigra. 12 poena uz 5 skokova za 20 minuta. Kod desetkovanih Clippersa Jordan je bio kratkih živaca i čak uradio našeg Jokera, te je meč završio na 14 poena i 13 skokova, a najefikasniji je bio Speights sa 18 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*