Carter o mirovini!

Credit: Justin Ford-USA TODAY Sports

40-godišnji bek Grizzliesa Vince Carter progovorio je danas o svojoj mirovini. Kako stvari stoje, vreme nije uticalo na Vincea. Igra odiličnu sezonu u Memphisu i neizostavni je član rotacije. Postaje free agent ovo leto, a kako sam kaže ne namerava “obesiti patike o klin”.

-“Rekao sam sebi igrati ću 15 godina. Ne znam odakle mi je to došlo. I na kraju sam to i dostigao, ali jednostavno to nisam obilježio. I dalje me saigrači podsećaju na moje reči.”- kaže Carter. -“Svaki puta kada me pitaju kažem još 2 godine. Ali sada sedim ovde i sećam kada mi je bilo 25, kako sam se posle sezone osećao užasno. Sada bi mogao odigrati još 3 utakmice ako treba.”-

Kako i ne bi. Trenira i čuva svoje tijelo. Nakon ispadanja od Spursa isti je dan otišao u teretanu vežbati. U poslednjim godinama je potpuno zaokrenuo i svoj stil igre. Od zakucavača je postao šuter i sada puno ređe ide na ulaz. No kada uđe onda je to i dalje spektakularno.

Trenutno se čini jako sretan u Memphisu i kaže da ne namerava vijati prsten. -“Ta reć “vijanje” je jako teška za mene. Ovde mi je ugodno, mojoj obitelji je ugodno, a isto tako u Memphisu gradimo nešto veliko i želim biti deo te ekipe.”- završio je Carter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*