Recap dana: Bogdan najskuplji rookie ikada, Melo ipak odlazi?

Mnogo kombinacija, još više glasina, prate ovogodišnji trade. Za sada su dva All Star igrača promenila sredinu – Jimmy Butler je prešao u Wolvse, tekstonski poremećaji dešavaju se u Knicksima koji su juče otpustili Phila Jacksona…

Zen Master napustio Knickse!

…dok je play Clippersa Chris Paul pojačao Houston Rocketse. Izgleda da tu priča oko osnaživanja tima iz Houstona ne staje…

30. jun 2017.

  • Thunderi još uvek nisu obnovili ugovor s Westbrookom no to je samo formalnost. Što se tiče pojačanja bili su u priči za Blakea Griffina, no on je izgleda bliži Suncu nego grmljavini. Zato su se okrenuli drugom pojačanju na krilnim pozicijama Rudy Gayu. On bi podigao napadačku razinu Thundera na jedan novi nivo, a kako se čini stvar povrede je prošlost.

  • Jimmy Butler je tajnovito izjavo kako nagovara još jednog Allstara da se pridruži ekipi Wolvesa. Taj Allstar je po svemu sudeći Kyle Lowry! Ricky Rubio je već nekoliko dana na trade blocku, Thibs bi želio boljeg šutera na mestu playa, a Lowry je svakako veliki napredak naspram Rubia (bar što se tiče šuta).

  • Nedavno smo pisali kako je Teo sigurno odlučio da ide u NBA ligu. Zainteresiranih je mnogo, a prema zadnjim informacijama Teo je blizu Vetrovitog grada! Nakon što su otpali Netsi kao opcija zbog dovođenja Russella, Jazzu je zasada prioritet Hayward, Bullsi su iskočili kao najizglednija opcija. Hoće li ovo biti prvi dobar potez Bullsa ovo leto?

  • Iako je Phil otišao iz Knicksa, i dalje se spominje Melov buyout ugovora. Phil je bio glavni zagovaratelj da Melo napusti klub, a čini se kako će obojica otići. Najizglednija destinacija će izgleda biti Cleveland. Melo bi se pridružio svom prijatelju Lebronu te bi zajedno pokušali srušiti Warriorse.

  • Totalan raspad u Clippersima. Kako stvari stoje svi free agenti iz LA će promeniti sredinu. Paul je već u Rocketsima, Reddick već naveliko traži novi klub, a zadnji koji napušta brod će izgleda biti Blake Griffin. Sastaje se sa ekipom Phoenix Sunsa u subotu koji mu kao i Clippersi mogu ponuditi max ugovor. Blake je zaintersiran za prelazak u potentnu ekipu iz Arizone. Sada s Bookerom, Jacksonom, Benderom i Chrissom imaju odličnu mladu jezgru i Blake bi im odlično došao da zaokruže ekipu.

  • Lakersi su predstavili svoja mlada pojačanja sa drafta. Među njima ima i zvučnih imena 🙂

  • Phil Jackson aka Zen Master je otišao sa kormila Knicksa, ali ostalo je njegovo nasleđe, i brojne greške kojima se ovih dana bave američki mediji:

29. jun 2017.

  • Da se pita Paul George, u LA Lakersima bi uz njega i igrao Klay Thomspon. Ovo za sada jeste samo spekulacija, jer George u Lakerse kao free agent moze narednog leta a ovo leta bi za njega klub trebao ponuditi nesto vrlo vredno u zamenu, sto Lakersi realno u ovom trenutku nemaju. Nategnuta je situacija i sa Klayom koji do sada nije odavao želju da napusti GSW, ali bi se u buducnosti i to moglo promeniti:

Report: Paul George Reached Out To Klay Thompson To Form Super Team In LA

  • Gordon Hayward će u nekoliko idućih dana odlučiti gde će nastaviti karijeru. Zasada su u igri 3 kluba. Prvo se sastaje s upravom Miami Heata, nakon toga sa sadašnjim klubom Jazzom, da bi zadnji dan saslušao i Aingea i Kelte. Jazz će ga sigurno htjeti zadržati, no hoće li Ainge i Riley imati bolje planove za Gordona?

  • Knicksi nikako da nauče. Nakon što su se jedva otarasili Jacksona kandidat za njegovo mesto je postao još jedan bivši igrač kojeg su se jedva rešili. Jedan od najgorih GM-ova lige ikada Isiah Thomas je kandidat za predsednika košarkaških operacija Knicksa! U svom prvom mandatu je napravio toliko loših stvari da se Knicksi gotovo i dan danas oporavljaju, a izgleda da mu žele dati još jednu priliku- iz nama neshvatljivih razloga…

  • Bojan Bogdanović je postao ograničeni slobodni igrač nakon što su Wizzardsi dali qualifying offer (4.6 miliona dolara) čime su dobili priliku da izjednače svaku ponudu koju reprezentativac Hrvatske dobije nakon 1. jula. Bojan koji je u Wizardsima od februara i za koje je odigrao 26 utakmica uz 12.7 koševa i 39 posto šuta za tri poena, verovatno će se oprobati na tržištu.

  • Taman se činilo kako stvari kreću na bolje u Velikoj jabuci nakon otkaza Phila Jacksona. No onda su počeli prvi treninzi prije letnje lige. Imali su priliku prvi puta videti novoizabranog francuskog beka Franka Ntikilinu. Nažalost on se već na prvom treningu povredio. Koleno je u pitanju, a zasada se još ne zna težina njegove povrede, ali kako je samo viđen sa povezom na kolenu i malo šepajući verujemo da će Frank ubrzo biti spreman

  • Rocketsi su dolaskom Chrisa Paula formirali sigurno najbolji duo kreativaca u ligi. CP3 i Harden biće kreativna jezgra novog Houstona koje je trener D’Antoni već preporodio u prošloj sezoni. Run’n’gun se vraća u modu, a Rocketsi tu ne staju. Na meti su im još neki superstarovi, poput Carmela Anthonya, Paula Georgea, Paula Millsapa…

Top 5 Stars Who Could Join The New Houston Super Team

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Rubio u Jazzu! - Ostatak Sveta
  2. NBA Trade 2017: Sve na jednom mestu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*