Top free agenti!

Sutra i službeno kreće potpisivanje igrača za novu sezonu. Ove godine imamo dosta slobodnih igrača, a za retko kojega se zna gde će završiti. Videli smo već 3 velika tradea. Prvo je Butler završio u Wolvesima, koji sada još uvek traže playmakera, onda je i Russell stigao u Brooklyn za Lopeza. Na kraju i najveći trade, a to je Chris Paul koji se pridružio Hardenu u Rocketsima. Podsetimo se Top 10 najboljih free agenata ovoga leta!

 

10 Andre Igoudala, Golden State Warriors

Jedan od najbitnijih članova jezgre Warriorsa i njihov najbitniji igrač s klupe iduće godine je nezaštićen slobodni igrač. Ovoga ljeta, Warriorsi moraju potpisati Currya i Duranta, te iako se cap povećava neće im ostati baš puno mesta. To bi moglo značiti da će Andre možda odneti svoj talenat negde drugde. Produkcija mu pada iz godine u godinu, ima sve slabije i slabije brojke no njegovo iskustvo i najbitnije obrana će itekako faliti Warriorsima ukoliko ode. Daleko od toga da je Andre gotov igrač, vidi se koliko znači Warriorsima u njihovom sistemu tako da u njemu ima barem još 2,3 vrlo dobre sezone. Ukoliko stvarno ne produži biće jako zanimljivo videti za koga će se odlučiti, recimo Sixersi nam padaju napamet gde bi mogao Simmonsa poučiti svim tajnama obrambenog zanata!

9 J.J. Reddick, Los Angeles Clippers

Možda i najbolji šuter u NBA. Ove sezone, usprkos 32 godine igra možda i najbolje u karijeri. 15,6 poena, 2 asista uz čak 49% šuta iz igre i čak 46% iza linije 7,24 su neverovatne brojke. Kod Clippersa je slična situacija kao i kod Warriorsa, Paul je već otišao, a Griffin će po svemu sudeći iskoristiti opt out opciju te će ih Clippersi vrlo verovatno ostati bez obojice. A J.J je već najavio kako se vidi u drugome klubu, a kao nova destinacija se spominju Netsi ili Sixersi. U obe ekipe bi mogao dobiti bogati ugovor, a s obzirom na godine ovo mu je i možda najunosiniji koji će dobiti.

8 Dwyane Wade, Chicago Bulls

Wade ima player opciju u svom ugovoru, a usprkos trenutnom stanje u Bullsima  Wade je izjavio kako je imao dobar sastanak sa čelnim ljudima u organizaciji. Prema tim informacijama čini se da Wade ostaje u Bullsima, no bolje da sačekamo da se vrati s godišnjeg odmora. Najviše se spominje ponovno ujedinjenje sa Lebronom u Cavsima, no treba sačekati leto jer ovo su samo nagađanja. Wade je i dalje vrlo dobar igrač, ove sezone je dodao i šut za 3 u svoj inače bogati arsenal i da samo ga loša kemija u Bullsima ometa da pruži još bolje igre. Početkom sezone kada se sve činilo u redu, Wade je pružao odlične igre, tako da verujemo da ima barem 2,3 odlične sezone u svom “tanku”.

7 Danilo Galinari

Najbolje krilo Nuggetsa je izjavio kako će izaći iz svog ugovora, te oprobati tržište. Rekao je kako Nuggetsi neće imati prednost prilikom pregovora već da će svim ekipama dati jednaku šansu. Iza Danila je možda i najbolja sezona karijere. Bio je efikasan kroz čitavu sezonu i s Jokićem činio odličan tandem u dresu Nuggetsa. I dalje muku muči sa sitnim povredama zbog koji zna često izbivati s terena, no Danilo je jako podcenjen igrač. Sjajan je u napadu, jako ga se teško može čuvati, a znao je iznenaditi i s obrambenim akcijama. Iako je izjavio kako nemaju prednost Nuggetsi su i dalje favoriti za njegov potpis.

Nba

6 Gordon Hayward, Utah Jazz

Gordon kao i Wade ima player opciju. No nekako ne verujemo da će otići iz Jazza, iako se prema zadnjim informacijama čini da Gordon sigurno odlazi. No tamo je glavni igrač, pravi all rounder koji radi sve pomalo. Vrlo je dobar šuter i obrambeni igrač, a u najboljim je godinama karijere. Jazz trenutno ima vrhunsku mladu ekipu punu talenta. Lyles, Burks, Exum, Gobert, su sve redom izvrsni mladi igrači i čisto sumnjamo da će Gordon to sve napustiti jer idućih nekoliko sezona bi trebalo biti jako svetlo za Jazzere. Ako krene drugim putem u redu za njega stoje Celticsi i Heat. Prvo će imati sastanak s Rileyem gde će se upoznati sa životom u Miamiu, da bi se onda vratio kući i sastao sa čelnicima Jazza. Nakon toga ostaje mu još Boston i iduće nedelje bi trebali znati gde će ovo Allstar krilo završiti.

5 Paul Millsap, Atlanta Hawks

O tradeu Millsapa se već piše dosta vremena, što znači da verovatno neće iskoristiti svoju player opciju i da će otići iz Hawksa. No, to ne mora biti slučaj. Bilo je priča da je Paul zadovoljan u Hawksima i da ne želi otići, a za njih bi bila prava šteta izgubiti ovakvog igrača. Podiže svoju igru iz godine u godinu, a zadnje 3 sezone je nagrađen sa Allstar nastupom. Odličan je šuter s poludistance, što njegovih 43% iz igre dokazuje. Isto tako odličan je kreator s boka i vrlo se dobro uklapa u sistem Hawksa. Bila bi velika šteta za Hawkse da nakon Horforda prošle godine izgube još jednog igrača praktički za ništa. A po svemu sudeći tako će i biti. Novi GM Hawksa nije baš željan potpisati dugogodišnji ugovor s Paulom, tako da bi ovaj Allstar vrlo lako mogao promeniti sredinu. Još uvek nije bilo priča gde bi mogao završiti, no verujem da će mu dosta ekipa ponuditi ugovor.

 

4 Kyle Lowry, Toronto Raptors

Činio se da kod njega nema dileme, no izjavio je kako želi testirati tržište. Ipak najviše novaca može dobiti u Raptorsima, tako da verujemo da ipak potpisuje za Kanađane. Kyle je jedan od igrača koji svoje najbolje dane proživljavaju u 30-im godinama. Trenutno je na najboljim prosecima karijere i s Derozanom je razvio odlično partnerstvo koje je Raptorse lansiralo u sam vrh istoka, te sam vrh lige što se napada tiče. Odličan je šuter i pravi floor general, neverovatno je požrtvovan u obrani a jedina mrlja mu je zapravo vrlo loša predstava prošle godine u playoffu. Upravo je to razlog zašto su se Raptorsi toliko mučili. Derozan i Casey su izjavili kako neće nagovarati Lowrya da ostane, a u zadnje vreme su se pojavile priče da su Wolvesi opasno zagrizli. Nakon Butlera želja im je dovesti playa koji šutira i zameniti Rubia, a Kyle bi bio idealan dodatak.

 

 

3 Blake Griffin

Vidimo da će Clippersi i Doc Rivers imati jako interesantno leto. 3 igrača iz petorke mogu otići, a među njima je i jedan od boljih centara lige Griffin. Ima player opciju isto kao i Paul te će opet isto kao i on verovatno tražiti max. Za razliku od Paula Griffinov potpis ima i dugoročno smisla, jer će on kada ugovor bude isticao imati samo 32 godine. Te ako ga povrede budu zaobilazile mogao bi voditi Clipperse jako daleko u postsezoni. Naravno Griffin je jedan od igrača koji će od Clippersa tražiti neku garanciju da će biti konkurentni za naslov, tako da verovatno ako Paul potpiše možemo očekivat da će i Blake napraviti isto. U svakom slučaju Clippersi moraju dati sve od sebe da potpišu Blakea, jer ako uspiju onda su rešili svoje brige pod košem za idućih 5 godina. Glavni konkurent Clippsima će biti Sunsi i Thunderi. Sunsi mu mogu ponuditi max ugovor koji bi sigurno zadovoljio Griffina. Još jedan plus za Arizonu je to što u Phoenixu imaju sjajnu doktorsku ekipu. Revitalizirali su karijere Granta Hilla koji nikada nije odigrao toliko utakmica koliko u Sunsima, te Shaqa koji je bez problema odradio sezonu kod njih. A kako znamo da je Blake propustio ogroman broj utakmica u zadnjim sezonama, možda čak i ovo bude jezičac na vagi.

2 Kevin Durant

Najveća priča prošlog free agencya+a bi se mogla ponoviti. Durant je odlučio uzeti kraći, manji ugovor s Warriorsima tako da bi opet ove godine mogao biti free agent. No nakon osvojenog naslova verujemo da je samo pitanje vremena kada će Durant staviti potpis na novi ugovor. Čak je izjavio i da će se žrtvovati kako bi klub mogao potpisati i neka pojačanja, tako da je sigurno da Durant ostaje u Warriorsima i ima priliku stvoriti dinastiju.

1 Steph Curry

Bivši MVP ove godine je slobodan igrač, no vrlo je verovatno da će potpisati max ugovor sa Warriorsima. Curry je najbolji šuter lige, te iako mu je ove godine produkcija malo pala (zbog Duranta) neku večer nas je podsetio za šta je sposoban. Utrpao je Clippersima 43 poena za 28 minuta i pogodio 9 trojki. Čisto da se zna da je on i dalje onaj stari Curry. Warriorsi će ovo ljeto imati pune ruke posla s potpisivanjem Currya i Duranta, no verujemo da je ovo samo formalnost i da je max ugovor već spreman za Stepha i da se samo čeka ljeto da se to ovjekovječi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*