Ubica dečjeg lica, i noćna mora velikih!

Fantastičan meč odigrali su Nuggetsi i Spursi, a Nikola Jokić još je jednom pokazao da diže formu i da je lider svoje franšize. Denver je dobio desetkovane goste, 117 – 109, vrlo teško, odluka je pala u poslednjoj četvrtini kada je Jokić pokazao svoje košarkaško znanje.

I činjenica da je Popovich igrao bez dva najbolja igrača – LaMarcusa Aldridga i Kawhi Leonarda, pa i iskusnog šutera Rudy Gaya – nije uticala na igru Spursa. Ona je bila tečna, brza, sa dosta kretanja, tranzicije i izgrađenih pozicija za šut. Spursi su čvrst protivnik, a samo vanserijski igrači poput Jokera to mogu rešiti.

A Jokić novim tripl-dablom sa 23 poena (6/10 za dva, 2/5 za tri), 13 skokova i 11 asistencija, za 32 minuta na parketu, doneo bitnu prevagu i omogućio svom timu da na kraju pobedi:

U redovima tima iz Teksa blistao je bivši kapiten Partizana Lauvergne ubacivši 26 poena s klupe, uz 11 uhvaćenih lopti, Parker je dodao 17 poena i četiri asistencije. Davis Bertans i Dejounte Murray upisali su po 12 poena.

Saigrači su Nikoli Jokiću pokazali kako stoje stvari posle meča, a srpski centar je pokazao kako i u ovakvim trenucim može ostati hladan kao led:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*