Top 5: 4.2.-6.2.2020.: Maestralni Jokić, Nuggetsima dovoljna i sedmorica

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


31 min,29 pt,13 sk,9 asist,3 bl,2 ukr,64 % FG
40 min,30 pt,21 sk,10 asist,2 ukr,58 %FG

Nevjerovatni Lillardov niz stao je na Nuggetsima. Harris i Craig su se pobrinuli za Damea, za sve ostalo zadužen je bio Jokić. Uhvatio je pravu formu, nakon početnog zagrijavanja, te u posljednje vrijeme izgleda kao najbolji centar Lige. Blazerse su lagano riješili, no onda se desio trade. Ostali su bez Beasleya i Hernangomeza, a uz to pokošeni su i povredama. Otišli su na megdan Jazzu, samo sa sedmoricom igrača, s tim da je Čančar bio najvišlji igrač pored Jokića.

Utakmicu su dobili, a Jokić je demonstirao silu protiv najboljeg obrambenog igrača Lige Rudy Goberta. Zabijao mu je na sve načine, sjajno ga izvlačio iz reketa, konkretno imao je 12/13 iz igre protiv njega. Posebna je priča Jokićev game winner. Lagano je odradio step back, te s jedne noge ubacio preko nemoćnog Goberta ključne poene koje Jazzeri više nisu mogli stići. Utakmicu je završio sa monstuoznim triple doubleom, ubacio je 30 poena, uhvatio čak 21 skok, te podijelio 10 asista.

2 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


min, pt, sk, asist, bl, ukr, %

Magic nikako da izađe iz crne rupe. Izgubili su 7 puta u posljednjih 8 utakmica. Zadnji poraz, protiv Knicksa je bio bolan. Ako želiš ostati u igri za playoff, ovakve utakmice moraš dobijat, čak i iskoristiti priliku da popraviš raspoloženje i prekineš crnu seriju. Ništa od toga za Magic. Vučević je odigrao odličan meč. Iako su puni centara, nijedan od Knicksa se nije mogao nositi s Vučom. Bio je izuzetno efikasan, promašio je samo 4 šuta za 25 poena.

Posljednje sekunde utakmice su bile napete, a trener Clifford je napao suce za poraz. Evidentno je pokušao zvati timeout nakon defenzivnog skoka svoje ekipe 10 sekundi prije kraja. Timeout na kraju nije zvan, a Fournier je izgubio loptu i šansu za pobjedu.

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


34 min,16 pt,5 sk,5 asist,1 ukr,33 %FG

Ogroman zaokret za ekipu Jazza. Nakon što su uzeli 18 od 20 utakmica, u posljednjh 5 nisu uspjeli upisati pobjedu. Od ekipe u najboljoj formi do ekipe u skoro pa najgoroj formi Lige. U samo nekoliko dana. “Osakaćeni” Nuggetsi su izgleda bili podcjenjeni od Jazzera, jer praktički nitko osim Conleya, relativno i Babe nije pružio dobru partiju. Ni Babo se nije proslavio preciznim šutem, no ubacio je 16 poena uz po 5 skokova i asista. Solidna predstava Babe koji je kao i čitava ekipa Jazza malo pao u formi.

4 Ivica ZUBAC (Clippers)


22 min,12 pt,8 sk,1 bl, 100 %FG

Još jedna 100%-tna utakmica za Zubca. Imao je savršenih 6/6 iz igre protiv Heata. Spoelstra je postavio matchup zonu, a Clippersi su dugo tražili rješenja. Kada su uspjeli, razlika je samo rasla. Zubac je pokupio sve pod košem što može, izuzetno dobro finiširao i u samo 22 minuta umalo je upisao double double.

Video link

 

5 Goran DRAGIĆ (Heat)


31 min,13 pt,4 sk,5 asist,1 ukr,35 %FG

Ostali su bez goriva i bez Butlera u posljednjoj četvrtini protiv Clipersa. Uspjeli su se držati do trećeg perioda, no nakon toga je uslijedio pad u igri Heata. Stvari ovaj puta nije uspio popraviti ni Dragić. Bekovi Clippsa su igrali agresivno, Dragon se nije najbolje snašao, dosta je promašivao izvana. Uspio je prikupiti 13 poena uz 5 asista i 4 skoka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*