ESPN: Upoznajte srpskog srednjoškolca

ESPN - screenshot

Tim Bontemps, novinar ESPN-a, napisao je članak o Nikoli Joviću koji je u noći iza nas odigrao odličnu predsezonsku utakmicu za Majami Hit, prenosi portal B92.

Jović je leta 2022. izabran kao 27. pik od strane Majami Hita i za sada mu ide odlično, s ozbirom na dobre partije u Letnjoj ligi i potom predsezoni.

Ipak, nije odlična partija Jovića inspirisala Bontempsa da napiše tekst o Joviću, već izjava trenera Erika Spolstre.

“Unikatan je i jako mlad. Da vam približim, još nije odbranio maturski rad i završio srednju školu. Prekom Zoom-a će“, rekao je Spolstra novinarima posle utakmice.

Iako će uskoro zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Jović je i dalje ima završenu samo osnovnu školu.

Srpski košarkaš ubrzo je objasnio zašto će “onlajn” odbraniti maturski, a ne kada je to učinila i njegova generacija – u maju ove godine.

“Nisam imao vremena do sada, pogotovo zbog razlike u vremenskoj zoni. U maju sam se spremao za NBA draft i treninzi su mi bili važniji”, kazao je Jović.

“Mama je želela da završim srednju školu kada i svi, ali rekao sam joj: ‘Mama, molim te!'”, dodao je talentovani srpski košarkaš.

U tekstu Tima Bontempsa, Jović otkriva i da mu je plan da upiše fakultet i to u Beogradu.

“Kada budem imao malo više vremena, upisaću. Problem je samo vremenska razlika, kao što sam rekao“, otkriva Jović.

Čak su i saigrači bili iznenađeni da Jović još nije završio srednju školu, pa ga je tako Dedmon u šoku pitao: “Čekaj, nisi još završio srednju školu?“, otkriva novinar ESPN-a.

U nastavku teksta Bontemps se bavi izjavama Spolstre koji je ozbiljno pohvalio nekadašnjeg košarkaša Mege.


JOVIĆ U PREDSEZONI

Jović dobija sve veću minutažu u dresu Heata u predsezoni, što kruniše odličnim igrama, posebno u poslednje dve utakmice:

  • Minnesota (l), 6 min. 5 p, 1 asist, 2 od 3 iz igre, 1 od 2 za tri
  • Brooklyn (w), 16 min. 10 p, 3 sk, 5 asist, 2 ukradene, 4 od 7 iz igre, 2 od 4 za tri
  • Memphis (w), 23 min. 13 p, 8 sk, 3 asis, 1 ukradena, 4 od 12 iz igre, 3 od 9 za tri

“Poseduje unikatne veštine. Tek je počeo da ide u teretanu, tako da ćemo napredak na tom polju moći da vidimo tek sledećeg leta. Ali u stanju je da dribla, šutira, spusti loptu na parket i napadne obruč… I sjajan je dodavač. To mu je možda (dodavanje) najjača strana, trenutno”, rekao je Spolstra.

“U novoj je državi, novi grad, novi saigrači, igra sa momcima starijim 10 i više godina od njega…”, zaključio je trener Majamija.

Podsećamo, Jović ima 19 godina, prošle sezone igrao je za Megu, a u međuvremenu je i debitovao za Srbiju. Ipak, nije ga bilo na Evrobasketu zbog, kako je tada rekao Svetislav Pešić, zabrane kluba.


SENIORSKA KARIJERA

Izvor: Proballer

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*