Southeast: Hawksi love pikove, sudbina Orlanda u rukama Vučevića

screenshot / youtube

Izvor: Dvokorak

Southeast divizija


ATLANTA HAWKS

Igrači pod ugovorom: Evan Turner (18,6 milijuna), Allen Crabbe (18,5 milijuna), Solomon Hill (12,7 milijuna), Miles Plumlee (12,5 milijuna), Trae Young (6,3 milijuna), Alex Len (4,1 milijun), John Collins (2,7 milijuna), Kevin Hunter (2,6 milijuna), DeAndre’ Bembry (2,6 milijuna), Omari Spellman (1,9 milijuna)

Slobodni igrači: Dewayne Dedmon, Justin Anderson (RFA), Vince Carter, Daniel Hamilton, Jaylen Adams (TO, 1,4 milijuna)

Trade: Taurean Prince (Brooklyn, za Allena Crabbea), Kent Bazemore (Portland, za Evana Turnera)

Draft 2019: De’Andre Hunter (4), Cam Reddish (10), Bruno Fernando (34)

Budući pickovi (in)*: prva runda 2020. od Clevelanda (zaštita 1-10), prva runda 2020. od Brooklyna (lutrijska zaštita), prva runda 2022. od Oklahome (zaštita 1-4)

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 12.763.590 dolara

Presuda: Atlanta je svoje napravila na draftu – došla je do četvrtog picka i Huntera koji bi im se mogao odlično uklopiti u mladu momčad koju imaju, a dodatni plus je i ‘ulov’ Reddisha s desetim pickom. Prije toga su napravili posao s Brooklynom, nakon toga s Portlandom, ali sve je to manje važno jer oni imaju plan slagati momčad za budućnost. Kada je već tako ne treba očekivati da će biti previše aktivni u dovođenju slobodnih igrača – tek je moguće da ovaj prostor kojeg imaju iskoriste da pokupe još nečiju istrošenu zvijezdu, odnosno očiste još jednom klubu salary cap kako bi dobili novi pick ili dva. Tako se to u rebuildingu radi. A zar nije sjajno da će Hawksi Turnera, Crabbea, Hilla i Plumleeja sljedeće sezone platiti točno 62.365.338 dolara?

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

CHARLOTTE HORNETS

Igrači pod ugovorom: Nicolas Batum (25,5 milijuna), Bismack Biyombo (17 milijuna), Marvin Williams (15 milijuna), Cody Zeller (14,4 milijuna), Michael Kidd-Gilchrist (13 milijuna), Malin Monk (4 milijuna), Miles Bridges (3,7 milijuna), Devonte’ Graham (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Kemba Walker, Jeremy Lamb, Shelvin Mack, Frank Kaminsky (RFA), Willy Hernangomez (TO, 1,6 milijuna), Dwayne Bacon (TO, 1,6 milijuna)

Draft 2019: P.J.Washington (12), Cody Martin (36), Jalen McDaniels (52)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 5.839.635

Presuda: Ovdje je stvar jednostavna – Charlotte ne može puno napredovati bez Kembe, ali ne mogu ni bez njega. Michael Jordan mora sve naopraviti kako bi ostavio lice franšize u klubu iako je sigurno svjestan kako Kemba ne može dovući Hornetse u status contendera. No, bez njega ih nema ni u playoffu, a biti među 8 najboljih u bilo kojoj konferenciji je jako važno svima, posebno klubovima s malih tržišta. Bez Kembe će Charlotte vjerojatno tražiti nekog playa na trištu i probati vratiti Lamba kojeg će teško uspjeti vratiti ako ostane i Walker. No, Charlotte je posljednjih godina dosta dobro birala na draftu pa bi se iz unutrašnjih rezervi (Bridges, Monk) mogla naći i zamjena za Lamba.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

MIAMI HEAT

Igrači pod ugovorom: Hassan Whiteside (27 milijuna), Ryan Anderson (21,2 milijuna – garantirano 15,6 milijuna), Goran Dragić (19,2 milijuna), James Johnson (15,1 milijun), Justise Winslow (13 milijuna), Kelly Olynyk (11,6 milijuna), Dion Waiters (12,1 milijun), Josh Richardson (10,1 milijun), Edrice Adebayo (3,4 milijuna), Duncan Robinson (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Udonis Haslem, Derrick Jones Jr. (TO, 1,6 milijuna), Yante Maten (TO, 1,4 milijuna), Kendrick Nunn (TO, 1,4 milijuna)

Draft 2019: Tyler Herro (13), KZ Opala (32)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: prva runda 2021. Clippersima

Cap space: -35.144.898

Presuda: Što ovdje napisati? Pat Riley jest genijalac, ali ovog ljeta apsolutno nema što raditi.Debelo je iznad salary capa, a bez obzira što Whiteside, Dragić i Anderson ulaze u zadnju godinu ugovora, teško je za očekivati da bi ih netko mogao uzeti u tradeu, a da Heat ne mora uložiti još poneki pick, a već su u minusu za onaj 2021. godine. Možda mogu otpustiti Andesrona i nešto uštedjeti, ali to ne mijenja širu sliku. Ali, sljedećeg ljeta se društvu s Floride čisti više od 67,5 milijuna dolara koliko kombinirano zarađuje ovaj trojac. Do tada će se Spoelstra opet dokazivati kao jedan od najboljih trenera na svijetu, a Miami plesati na rubu playoffa.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

ORLANDO MAGIC

Igrači pod ugovorom: Aaron Gordon (19,8 milijuna), Evan Fournier (17 milijuna), Timofej Mozgov (16,7 milijuna), Markelle Fultz (9,7 milijuna), D.J.Augustin (7,2 milijuna), Jonathan Isaac (5,8 milijuna), Mohamed Bamba (5,6 milijuna), Wesley Iwundu (1,6 milijuna), Melvin Frazier (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Nikola Vučević, Terrence Ross, Jerian Grant (RFA), Jarell Martin, Khem Birch, Michael Carter-Williams

Draft 2019: Chuma Okeke (16)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 17.740.065

Presuda: Nakon sumornih godina Orlando nas je iznenadio lani i došao na sedmo mjesto te odigrao sjajnu prvu utakmicu u playoffu protiv Toronta. No, Raptorsi su nakon toga ubacili u brzinu više, slavili u sljedeće četiri utakmice i poslalo ekipu s Floride na odmor i veliko razmišljanje o tome kako će klub izgledati sljedeće godine. Naime, iako je očigledno da su napokon pronašli dobar put, njihov najbolji igrač je ostao bez ugovora i tražena je roba u cijeloj ligi. Kako i ne bi, kada je Vučević najbolji od svih raspoloživih centara i svi bi ga željeli vidjeti u svojoj momčadi. Sada je samo pitanje hoće li on ostati na Floridi te uzeti i veću lovu ili će otići negdje gdje bi mogao biti bliži naslovu. O Crnogorcu ovisi cijeli free agency za Orlando, a pretpostavka je da, ako on ode, Orlando neće ulagati puno na njegovu poziciju jer je tu Bamba kojeg su lani izabrali 6. pickom. S ili bez Vučevića trebaju riješiti pitanje playmakera jer Augustin ne može voditi ozbiljnu momčad, a vjerojatno će ostati bez Rossa kojeg će netko sigurno dobro platiti jer su takvi igrači jako traženi.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

 

WASHINGTON WIZARDS

Igrači pod ugovorom: John Wall (38,1 milijun), Bradley Beal (27 milijuna), Ian Mahinmi (15,4 milijuna), Jonathon Simmons (5,7 milijuna – garantiran 1 milijun), Dwight Howard (5,6 milijuna), Troy Brown Jr. (3,2 milijuna), Jordan McRae (1,6 milijuna), Tarik Phillip (1,4 milijuna)

Slobodni igrači: Jabari Parker. Trevor Ariza, Wesley Johnson, Tomas Satoransky, Sam Dekker (RFA), Bobby Portris (RFA), Jeff Green, Thomas Bryant, Chasson Randle

Draft 2019: Rui Hachimura (9), Admiral Schofield (42)

Budući pickovi (in)*: –

Budući pickovi (out)*: –

Cap space: 2.642.360 dolara

Presuda: Koliko je trebalo ponuditi Ujiriju da napusti Raptorse i dođe u Washington? Wizardsi su bili spremni dati 10 milijuna dolara godišnje te dio vlasništva kluba, ali to nije bilo dovoljno. Što nije ni čudno kada se vidi u kakvom je stanju klub. Glavna zvijezda neće igrati cijelu sljedeću sezonu, ali će uredno zaraditi 38 milijuna dolara, a u naredne tri sezone Washington će mu dati novih 130-ak milijuna dolara. Sitnica. U toj situaciji su se Wizardsi već riješili Portera i Oubrea, a aktualno je pitanje i mogućeg tradea Beala za kojeg bi tražili pickove i mlade igrače. No, hoće li se to dogoditi ostaje za vidjeti, a o stanju u klubu dovoljno govori podatak da nemaju GM-a prije najvažnijeg dijela sezone, barem što se tiče te uloge. Tko god dođe na tu poziciju imat će zadatak i zadržati kakvu-takvu kompetetivnu momčad, a posebno treba obratiti pažnju na sudbinu Satoranskog i Bryanta – obojica su lani pokazala da su potrebna Washingtonu, a sada su bez ugovora. Wizardsi trenutno izgledaju kao najmanje uzbudljiva momčad lige – niti su za playoff, niti imaju koga razvijati.

* napomena: Kod budućih pickova uzimali smo u obzir samo pickove prve runde drafta, previše bi zakomplicirali kada bi upisali i drugu rundu.

1 Trackback / Pingback

  1. Free agency: Tačno u ponoć kreće ludnica! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*